Túžite po bábätku? Vyskúšajte éčkový DETOX

Petra Hladká | 23. jún 2020
Éčkový detox

Telo sa niekedy samo bráni počatiu, ak musí bojovať so skrytými zápalmi, plesňami či alergiami.

Ak to s dieťaťom myslíte naozaj vážne, vyčleňte si niekoľko mesiacov pred samotným počatím na detox. Nejde o nič zložité, dokonca vám to z peňaženky nebude ťahať zbytočné peniaze. A v tom lepšom prípade dokonca ušetríte.

Stačí, ak svoje telo odbremeníte od „jedov“, ktoré mu dodávate v podobe jedla plného dochucovadiel, éčok a konzervantov. Aj hormonálna antikoncepcia môže byť po vysadení brzdou plodnosti a tak si doprajte čas, kým sa naštartuje a zharmonizuje váš prirodzený menštruačný cyklus.

Je to tak – telo sa niekedy samo bráni počatiu, ak musí bojovať so skrytými zápalmi, plesňami či alergiami. 

STOP diétam

Zabudnite na všetky diéty, ktoré telo oberajú o potrebné živiny. Jednostranné trendové diéty, ktoré vás „zaručene“ zbavia kíl, či jedlo balené v škatuľkách, asi nebudú tým správnym nástrojom, ako byť fit. Za krátky čas vás omrzia a ste opäť na začiatku.

Radšej porozmýšľajte nad tým, čo a ako jete. Dbajte na to, aby bola vaša strava výživná a zdravá. Na jej prípravu obetujte svoj čas a využívajte len kvalitné potraviny – bez farbív, aditív a umelých sladidiel. Pridajte viac zeleniny a trochu ovocia.  Možno budete prekvapení, že kilá idú dole samy.

Cukor = SABOTÉR PLODNOSTI
Prečítajte si tiež:

Cukor = SABOTÉR PLODNOSTI

Jedlo a plodnosť spolu súvisia

Dokázali to aj vedci z vedeckej skupiny Foresight v Anglicku, ktorí poukázali na súvislosť medzi stravou, embryonálnym vývojom, potratmi a genetickým chybami plodu. Ich výsledky obsahujú aj rady na prípravu na tehotenstvo – zlepšenie zvykov v stravovaní, žiadne fajčenie, alkohol a pod.

Po tejto príprave priviedlo na svet zdravé bábätko v priebehu dvoch rokov 89 % párov. A to aj napriek tomu, že z 327 žien malo až 85 % problémy s neplodnosťou a potratmi. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: