Skutočný príbeh: Aj ja som bola jednou z vás...

Redakcia | 12. jún 2017
Skutočný príbeh: Aj ja som bola jednou z vás...

Môj príbeh sa začal koncom júna, keď sme s priateľom zistili, že čakáme bábätko. Veľmi sme sa tešili, dokonca som už aj vecičky vyberala. Bola som na rizikovom, ale neprekážalo mi to.

Potrat...a márne snaženie o ďalšie tehotenstvo

Oslavovali sme priateľove narodeniny, keď som začala krvácať. Hneď sme uháňali na pohotovosť. Na sone mi doktor oznámil najhoršiu vec – plod sa už 10 dní nevyvíjal. Zrútil sa mi svet... V noci som nespávala a jediné, čo mi behalo hlavou, bolo, prečo práve my...

Tak ako prikázal doktor, znovu sme sa začali pokúšať až po troch mesiacoch. Na moje prekvapenie – nič. A ďalší... znovu nič. Každý mesiac som s plačom na toalete zisťovala, že to už asi také ľahké nebude. Čo som sa ja nakupovala tehotenských testov!

Rok od toho hrozného dňa sme sa chystali na dovolenku. Všetko som ,,organizovala“, mala som s plánovaním starosti, aj keď to bolo „len“ v Tatrách. Dovolenku sme si náramne užili. Nechýbala turistika, ponocovanie, aquapark...

Prečítajte si: Menštruácia, ovulácia a čakanie. Čo trápi snažilky?

Konečne opäť tehotná...

Keď sme prišli  domov, bola som akási nanič. Bolelo ma brucho a celé telo, akoby som mala chrípku. Myslela som si, že som chytila v bazénoch nejaký vírus.

No a neuveríte, z vírusu sa vykľula naša jahôdka. Takže si ten náš drobec užil tobogany, saunu, výstup na ,,akýsi vrch“, bowling a dokonca aj tatranský bob.

A podotýkam, nič nám nebolo, ani sme len netušili, že sme traja. Keď ma doktor vyviedol z omylu, že chrípka ani vírus to nie je, bola som celá bez seba.

Ale ružové to nebolo. Najskôr krvácanie, 10 dní v nemocnici, potom kŕče a znovu nemocnica, v 5. mesiaci veľký hematóm. Myslela som si, že sa už nič nemôže stať, keď ma do pôrodu čakal len mesiac. Začal mi odchádzať krček maternice... Znova nemocnica, kde som už poznala celý personál.

Dva týždne pre termínom mi oznámili, že mám stafylokoka. Pôrod museli vyvolávať, aby bábätko nemalo po narodení zápal pľúc. Tak som si zasa poplakala a mamičky, ktoré mali tehotenstvo ako keby ani neboli tehotné, sa mi počúvali veľmi ťažko.

Prečítajte si: Abeceda snažiliek: informácie, ktoré by ste mali vedieť

Narodilo sa nám krásne zdravé dievčatko

Namiesto 1. 4. sa naše šťastíčko narodilo 17. 3. Po narodení zistili malej reflux. Ale keď sme už toľko preskákali, tak snáď zvládneme aj to. Takže po celom tom trápení máme zdravé dievčatko. A k tomu veľa kamarátok z nemocnice, s ktorými mávame stretávky.

Tento príbeh som napísala pre vás, milé snažilky. Po všetkých tých prekážkach sme to zvládli. A zvládnete to určite aj vy, hlavu hore, a zo srdiečka želáme dve čiarky!  

Prečítajte si: Zdravotné cvičenie = šanca na otehotnenie?

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: