Žena doma: Kam sa hrabe Rytmus

Mary K. | 28. apríl 2017
Žena doma: Kam sa hrabe Rytmus

Keď je bábo fascinované hudbou

Moja druhá malá bude mať 9 mesiacov a fičí na hudbe. Nemusí byť ani detská, na svadbe išla z kože vyskočiť aj pri synťákových odtrhovačkách pre dospelých.

S obavou, že ma budú premotivované NOelektro matky odsudzovať priznávam, že využívam jej fascináciu pravidelným rytmom v čase, keď nič iné nezaberie.

Keď je mrnčavá pred spánkom, keď zúrivo šklbe zajacovi ucho, lebo ju bolia ďasienka, keď má zlý den, lebo neviem prečo a veru, aj vtedy, keď potrebujem ja niečo súrne urobiť bez jej asistencie. Ó, internet, vďaka ti. 

Mám celkom prehľad o detskej produkcii, lebo kým som našla to, čo ju utíši do sekundy, chvíľu som expeimentovala. Jednotkou bol SĽUK a ich detské pesničky.

Nasťastie, už len spomínam na noci, keď sa jej tlačili spodné zuby a spala zásadne na rukách pri ľudových pesničkách. Škoda, že SĽUK nemá farebné videoklipy, lebo síce stále ju teší, ale jej zmysly potrebujú viac.

Takže zabral Fíha škriatok, momentálne aj ujo Jaro Miroš. To je naša domáca hantýrka na fešáka v žltej košeli. Product placement som sa naučila prehliadať, lebo asi sa inak nedá. Snažila som sa prepašovať pred jej zorné pole aj parádnu profi muziku od spievankových hudobníkov, zatiaľ bez úspechu.

Inak, ak je niekto presvedčený o nekonečnom úspechu rapera v značkových teniskách s 3 miliónmi pozretí, asi sa bude diviť, že takú bum bác pesničku si pozrelo viac ako 36 miliónov detských očí. A to Fíha škriatok nepostuje každú novú retiazku na Instagrame. 

Muž občas vytiahne gitaru či husle, cifruje tie svoje, ale zaberie len na pár minút. Strunky „naživo“ zatiaľ radšej poťahuje ako počúva. V tomto mám navrch aj bez hudobného vzdelania. Mňa moja malá počúva rada. 

Aj mamka môže občas spievať

Spievam jej pri špeciálnych príležitostiach, ako sú napríklad prebaľovanie či obliekanie. Adekvátne textu sa pritom ksichtím, tak sa vytešuje, alebo ktovie, čo si o mne myslí. Tá päťročná mi už s vážnou tvárou položila párkrát otázku, prečo sa pri malej správam ako cvok.

Niekedy mám pocit, že cvokatieme všetci. Máme dni, keď leňošíme  v pyžamách a jediným naším cieľom je zabávať drobca. Je vďačný divák, keď sa usmeje s dvoma spodnými zubami a maličkou jamkou v líčku, zjedli by ste ju. 

Prečítajte si: Chcete mať doma malého muzikanta?

Prečítajte si: Hudobná výchova: ako na to, aby bola obľúbená?

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: