Žena doma: Baby, nestarnime!

Mary K. | 17. február 2017
Žena doma: Baby, nestarnime!

Vek je len číslo

Mám po 36, a teda bližšie k štyridsiatke ako k tridsiatke, a aj vrásky pribudli, aj pleť ochabla, aj sa pristihnem pri tom, že myslím staro. Staro myslieť pre mňa znamená, že dáte viac na rozum, ako na pocit. To je, keď uvažujem, že úspory na letenku do New Yorku miniem na sušičku. Toto je stopka. Vždy, keď to príde, otrasiem sa a urobím veselosť s malou – jednou alebo druhou. Ešteže ich mám.

Čo ja, mladica. Všimnite si mamy po štyridsiatke, aké sú svieže, usmievavé, životaschopné. Pocit (s)tvorenia je motivujúci. Ale úprimne. Po prebdených nociach pleť zosivie, vrásky nabehnú, vlasy zdredujú. Keď sa mužovi posťažujem, aha, ako vyzerám, len povie: neboj, po prvej si sa z toho dostala. Díky, chlape. Fakt vieš povzbudiť.
Mama malých detí je v dave rozpoznateľná. Farebná gumička vo vlasoch môže pôsobiť infantilne, ale iné doma nemáme. Občas si požičiam čiapku s brmbolcom, raz som natiahla narýchlo Hello Kitty rukavice (boli elastické).

Nemyslím si, že ma tieto detské veci omladia, nenosím ich zámerne, skôr pre nedostatok času dopátrať sa narýchlo svojich. Ale teším sa svojej odvahe dať si ich na seba. Moje deti sa tešia ešte viac. Tá päťročná sa pod fúz usmieva a podotkne: nezabudni vrátiť, mamka (Cha. Už zabudla na dva náramky a náhrdelník, ktoré požičala a zapatrošila. Snubný som našla na balkóne domčeka pre bábiky. Sedelo v ňom kačiatko Tweety).   

Prečítajte si: Tipy, domáce recepty a návody pre starostlivosť o suchú pleť

Zostať pekná začína byť náročnejšie

Mám krém na vrásky, po druhej nespavej dcéruške v pláne aj očný protivráskový. Zišlo by sa už sérum so stopercentným účinkom, ale až po vytvorení finančnej rezervy, čo tak skoro nebude, keďže materská ende, idem na rodičovský.

Ale nedajme sa, baby. Aj po krízových nociach umyme zuby, dajme voňavý krémik, dojedzme ovocné kašičky po deťoch (vitamíny) a makajme s kočíkom. Alebo s juniorom na rukách. Lebo šťastné sme. Zostať pekné začína byť vekom náročnejšie.

Prečítajte si: Štyridsať... No a čo?

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: