Muži, čo vlastne chcete?!

Autor: nezverejnený | 27. december 2016
Muži, čo vlastne chcete?!

Mal všetko, čo len mohol mať, no bolo mu to málo...

Začiatok lásky

Nič v živote nie je jednoduché... Svojho manžela som spoznala ešte ako pätnásťročná. Proste sme sa našli a nebolo sily, ktorá by nás rozdelila. Chodili sme spolu osem rokov a naše dni boli preplnené citmi, láskou a plánovaním spoločnej budúcnosti.

Svadba

A stalo sa. Svadba bola splnením našich snov. Spoločne sme zdieľali každodenné radosti i starosti a zariaďovaním nášho bytu sme trávili spoločné chvíle. Boli sme si takí podobní... Rovnaké sny, túžby, názory na svet i koníčky. Potom sa naša láska akoby znásobila – zistili sme, že čakáme dieťatko. Nik nemohol byť šťastnejší ako my vtedy.

Nádherný život

Môj život bol nádherný. Vychutnávala som si materstvo a ani som si nevšimla, ako sa naše životy začali postupne, úplne nenápadne, meniť. Manžel bol celé dni v práci a keď sa vrátil z práce, vyčerpaný zaspával. Čoraz častejšie mi chýbalo jeho pohladenie a objatie. Už sa nebolo s kým porozprávať, či poláskať. Neustále bol podráždený a nahnevaný. Pýtala som sa, čo sa deje, vysvetľovala, ako mi je a čoraz viac som sa cítila osamelá a smutná. Manželovi začalo vadiť, aká som naňho naviazaná a chcel, aby som chodila viac von, za kamarátkami a nelipla na ňom.

Liek na chorý vzťah: voľnosť?

Dnes viem, že potreboval viac voľnosti. A aby som sa starala o niečo iné ako o neho. Viackrát sme riešili rozhovorom ochladenie jeho citov, no on si ma vždy vypočul, ale zmena nenastala. Povedal mi, že on takéto prejavy lásky k životu nepotrebuje. Snažila som sa to akceptovať, aj keď som to nechápala a bolo to ťažké. Ja som bola vychovávaná v láske a vzájomná blízkosť mi bola samozrejmosťou.

List žene. Inej.

Až raz, v jeden deň, sa môj život obrátil naruby. Hľadala som manželovi nejaké papiere,  o ktoré ma poprosil a našla som list. Bol adresovaný inej žene. Môj manžel, moja jediná láska, tam vyznával lásku inej. Ako bez duše som chodila po byte, po lícach mi stekali slzy a znovu a znovu som čítala  vyznania lásky inej. Slová, po ktorých som tak túžila nepatrili mne. Zrútil sa mi celý svet. Všetky moje ilúzie a sny o láske sa rozplynuli v nenávratne. Vedela som, že sa takéto veci stávajú, ale ani vo sne by ma nenapadlo, že sa môžu týkať aj nás. Veď naša láska bola tá naj... 

Aj flirt bolí. Tú, ktorá je doma.

V ten večer sme sa dlho rozprávali a on mi tvrdil, že to nebolo skutočné, nič s ňou nemal a je to iba flirt na rozptýlenie. Sľúbil, že sa to nezopakuje a ja som sa mu naozaj snažila veriť. Chvíľu sa snažil, no po čase sme boli tam, kde predtým. Písaval si s inými ženami cez mobil a tam im vyznával lásku. Mávali spolu sex aj keď len cez telefón a moje prosby zostávali nevypočuté. Bavili sme sa spolu iba o práci a o dcére. City ochladli a ani naše milovanie už nebolo také ako predtým.

Koniec lásky

Po istom čase SMSky ustali, asi to manžela prestalo baviť, no už nikdy som nebola šťastná. Milovali sme sa raz za mesiac a okrem postele žiadne city. Žiadne prejavy lásky, žiadne bozky ani pekné slová. Veľakrát som sa to pokúšala zmeniť, no skúste objímať skalu... Boli sme k sebe slušní, nehádali sme sa, no naša láska sa vytratila. Niekedy v priebehu tých rokov sa môj manžel začal meniť. Stal sa z neho chladný sebecký človek a jeho životným krédom sa stalo, že čo on chce, to aj dostane. Nehľadiac na to, koho tým raní.

Zaujme vás: Vzťah v ťahu..?

Kamarát alkohol

Začal viac piť, chodiť von  s priateľmi a o rodinu sa staral iba finančne. Kritizoval všetko, čo som urobila a nikto a nič mu nebolo dosť dobré. Veľmi som sa trápila, ale bála som sa čokoľvek povedať, aby sa nevyvŕšil na dcérke. Kedykoľvek na ňu nakričal ako zmyslov zbavený a všetko jej zakazoval. Bol neskutočný nervák. Vytočiť ho dokázala hocijaká maličkosť. Boli dni, keď sa zdalo, že sa všetko začína lepšiť, no potom prišlo zas obdobie, keď mal zlú náladu a ja som sa bála aj dýchať. Nikdy mi fyzicky neublížil, no rany na duši sa hoja omnoho ťažšie.

Narodenie dieťatka

Medzitým manžel dôsledne pracoval na tom, aby zo mňa spravil chuderu neschopnú postarať sa o domácnosť, vychovávať dieťa, či byť úspešnou v práci. Darmo sa ma okolie snažilo presvedčiť, že to tak nie je, preňho som bola vždy tá zlá ja. A keď to počúvate deň, čo deň, uveríte tomu.

Cítila som sa  nehodná lásky a nemožná vo všetkom, na čo som siahla. Onedlho som zistila, že som tehotná, čo sa u nás rovnalo zázraku, keďže  náš milostný život bol takmer nulový. Narodilo sa nám nádherné dievčatko, no starala som sa oň sama.

Prvé tri mesiace mávala koliky a tak som ju celé noci prenosila na rukách, aby nevyrušovala spiaceho manžela, lebo potom by bolo ešte horšie. Cez deň som sa snažila dávať čo najviac lásky aj staršej dcérke, aby som jej nahradila aj tú otcovu. Nie, že by ich on neľúbil, to nie, ale jeho výbuchy zlosti prevýšili  pekné chvíle s ním.

Dokázal kričať aj na to nevinné bábätko, keď plakalo. Boli aj dni, keď sme chodili na výlety, na návštevy, boli sme aj na spoločnej dovolenke, no už rok sme sa nemilovali. Za posledné obdobie, vidiac krivdy na svojich deťoch, som aj ja zmenila svoje správanie. Už som nerobila všetko, čo chcel on a dievčatá som pred ním chránila. To sa mu nepáčilo. Vyčíňanie však ustalo.

Podvod

Jedného dňa sa môj muž začal správať inak. Začal sa zdravo stravovať, cvičiť, schudol, čo sa mu pred tým nedarilo,  a často sa prišiel osprchovať a prezliecť aj v priebehu dňa. Nedávno som zistila, že zdrojom jeho správania je iná žena. Náhodou som sa dozvedela, že bol s ňou v kúpeľoch. Nič nepopieral a priznal, že ma nepodviedol prvýkrát. Môj krehučký svet sa zrútil znovu. Nič to vraj neznamenalo, ale nechce takto žiť ďalej a chce zmeniť naše životy.

Prečítajte si: Sex vo vzťahu

Najprv mi navrhol, aby sme zostali v jednom byte kvôli deťom a každý si spal s kým chce, ale to ja nedokážem. Napriek všetkému ho stále ľúbim, aj keď moje srdce je ako veľká diera. No nedokážem si predstaviť, že by sa ma dotýkal niekto iný a už vôbec nie iba kvôli sexu. Druhá možnosť je rozísť sa a vychovávať deti spoločne. Vraj si už nedokáže predstaviť, že by sme boli spolu ako pár a že by ma miloval.

Zaujme vás: Nevera... 9 rád, ako jej predchádzať

City ochladli a priznal, že keby sme nemali druhú dcérku, už by sme asi dávno spolu neboli. Trhá mi to srdce a nedokážem si predstaviť život bez neho, hoci s ním bol peklom.

A tak ja, ktorá  som roky znášala jeho nálady, hnev a ponižovanie teraz s hrôzou čakám, ako sa rozhodne.

Či zahodí tých 17 rokov, čo sme spolu, tie spoločné spomienky a rozšliape dve bezmocné dušičky našich detí, ktoré ho milujú, tak, ako to urobil s tou mojou? Mám to preglgnúť a žiť svoj život naďalej s ním – bez lásky, citu či nehy v celibáte s vedomím, že zostal iba kvôli deťom? Alebo ho nechať ísť, nech si žije sám, či s kým chce a deti uvidí iba vtedy keď mu to bude vyhovovať? Brániť vidieť ich mu nechcem, hoci aj za cenu strachu, že ich bude podplácať drahými hračkami a dovolenkami, ktoré si ja dovoliť nebudem môcť.

Tak mi teraz niekto odpovedzte – čo vy, chlapi, vlastne chcete??? Mal všetko, čo len mohol mať, no bolo mu to málo...

Máte aj vy príbeh, o ktorý sa chcete podeliť? Napíšte nám na fialova@orbisin.sk. Vaša anonymita je zaručená!

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: