Aj vaše dieťa býva často choré?

Redakcia | 16. október 2017
choré dieťa, tradičná medicína, alternatíva, mama a ja

Vedeli ste o tom, že za neustálymi chorobami vášho dieťaťa sa môže skrývať niečo úplne iné? Odborníci tvrdia, že dieťa uniká do choroby. Je za tým viac, ako si myslíte!

Ak je dieťa choré – či už má horúčku, alebo aj iné príznaky ako kašeľ, zapálené hrdlo, bolesti bruška, zápal uší, očí, prípadne nejaký úraz, rodičia v prvom rade hľadajú spôsoby, ako mu pomôcť. Vyhľadajú lekára, ten predpíše lieky a ochorenie zvyčajne ustúpi.

Veľa rodičov, najmä, ak majú viacero detí, má bohaté skúsenosti s rôznymi druhmi chorôb svojich ratolestí a s návštevou rôznych odborníkov. Pri opakovaných ochoreniach už poznajú postup, ktorý zvyčajne zaberá a tiež vedia príznaky ochorenia včaššie odhaliť a zakročiť hneď na začiatku ochorenia. Ešte skôr, než naplno prepukne.

Prečítajte si: Viete správne čistiť noštek?

Čo nám však môžu prezradiť ochorenia dieťaťa?

Ako sa na ne pozrieť z trochu iného uhla pohľadu? Aké sú ich príčiny a dôsledky? Zaujímavý pohľad na choroby detí ponúka psychosomatické hľadisko.

choré dieťa, psychosomatické, klasická medicína, alternatívna medicína

Klasická medicína

Klasická západná medicína sa na ochorenia a celkovo na človeka díva, viac-menej, ako na bytosť fyzickú. Logika západnej medicíny spočíva v tom, že ochorenia sa prejavujú určitými príznakmi, ktoré keď sa nám podarí odstrániť, privedieme človeka opäť k zdraviu. Veľmi zjednodušene povedané – ochorenia spôsobujú vírusy a baktérie a keď sa nám ich podarí z tela dostať von, vyhrali sme. Za príčinu ochorení sa teda považujú vonkajšie vplyvy pod konkrétnymi menami vírusov, baktérií a pôvodcov ochorení.

Mohlo by vás zaujať: Aký typ pacienta je vaše dieťa?

Rozšírený pohľad

Ak by sme tento obraz rozšírili, pridali by sme k fyzickej oblasti oblasť duševnú aj sociálnu. To, ako sa človek cíti sám v sebe, ovplyvňuje jeho telo a podobne to, s čím sa vyrovnáva na telesnej úrovni, ovplyvňuje jeho psychickú pohodu alebo nepohodu.

Ak sme zdraví, cítime sa fajn, plní energie, sme spokojní, usmievame sa, ľahšie sa nám ide do práce a podávame dobré výkony. Ak sme v telesnej nepohode, cítime sa smutnejší, skľúčenejší atď. A funguje to oboma smermi... Na naše zdravie vplýva aj to, aké máme vzťahy s ľuďmi vo svojom okolí, nakoľko sme vo vzťahoch spokojní, ale aj do akej miery sú naše vzťahy „zdravé“ – i to sa odráža na tom, aké zdravé je naše telo. Špeciálne to platí pre deti. Ak sú v napätej atmosfére, často sa to prejavuje práve telesnými symptómami – objavia sa dlhodobé nevysvetliteľné bolesti hlavy, bruška, nevoľnosti, častá chorobnosť.

Čo je to psychosomatika

Mnohokrát sa však stáva, že všetky lekárske vyšetrenia sú v poriadku, no dieťa sa neustále sťažuje na bolesť – najčastejšie sú to bolesti hlavy, bruška, únava, alebo ranné nevoľnosti. Čo sa za nimi môže skrývať, keď sú všetky lekárske vyšetrenia v poriadku, nemalo by byť dieťa zdravé? Psychosomatika však ponúka pohľad aj na rôzne iné ochorenia, v podstate na akékoľvek zdravotné problémy. Ponúkame vám pohľad na najčastejšie ochorenia detí, na ktoré sa môžeme pozrieť z iného uhla pohľadu.

Neprehliadnite: TOTO naučte vaše deti v chrípkovom období!

Čo tkvie za bolesťami hlavy, bruška, hnačkou, poruchami imunity a prečo takto prejavujú psychický stav dieťaťa? Ako zistíte, že dieťa tzv. uniká do choroby a čo proti tomu môžete robiť? Odhalí vám aktuálne vydanie MAMA a ja.

„Ak sú deti v napätej atmosfére, často sa to prejavuje telesnými symptómami – dlhodobé nevysvetliteľné bolesti hlavy, bruška, nevoľnosti, častá chorobnosť.“

„Čo sa môže skrývať za bolesťou hlavy? Skutočnosť, že sa dieťa nedokáže vysporiadať s určitými pocitmi, z nejakého dôvodu ich nedokáže vyjadriť, možno ani pomenovať.“

„Ak chcete pomôcť dieťaťu, prvým krokom je otvorená myseľ a schopnosť pozrieť sa na ochorenie aj z iného uhla.“

Predplaťte si MAMA a ja a získajte výhody predplatiteľa.

Tentoraz si môžete vybrať z 2 možností.

  1. Predplatné MAMA a ja s kávovarom Cafissimo PURE!

Cena predplatného, vrátane kávovaru, je teraz iba 38 €.
Objednajte si predplatné časopisu MAMA a ja na jeden rok v hodnote 20,40 €
spolu s kávovarom Cafissimo PURE v hodnote 79 € v akcii!
20,40 + 79 = 99,40 ALE LEN 38 €!

Kávovar Cafissimo PURE v hodnote 79 €
Unikátny systém 3 tlakov na prípravu dokonalého espressa, caffe crema a prekvapkávanej kávy alebo čaju stlačením jediného tlačidla!

  • Integrovaný zásobník až na 6 použitých kapsúl
  • Odnímateľný podstavec na šálky – dosť miesta aj pre väčšie šálky a poháre
  • Odnímateľný zásobník na vodu s objemom 1 liter
  • Odnímateľná odkvapkávacia miska pre optimálne čistenie
  • Individuálne programovateľné množstvo nápoja
  • Energetická efektívnosť vďaka vypínaču a automatickému vypínaniu po 9 minútach
  • Integrovaná signalizácia odstránenia vodného kameňa

predplatné mama a ja

 2. Predplatné MAMA a ja so zľavou

MAMA a ja si môžete predplatiť na jeden rok za cenu 15,40 €,
vrátane poštovného, bez nároku na kávovar.
Hodnota 12 čísiel je 20,40 €, získate tak 5 € zľavu.

Viac info získate na www.mamaaja.sk/predplatne


Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: