Počuli ste o alergii na červené mäso?
Za jej vznikom stojí kliešť.
Zatiaľ sa o nej vie pomerne málo, no lekári sa zhodujú v tom, že ľudí trápi už dlhšie, len bola doteraz nesprávne diagnostikovaná.
Potravinové ALERGIE: Trápia aj našich najmenších
Alergia na červené mäso sa týka najmä ľudí s krvnou skupinou A alebo 0
Za jej vznikom stojí kliešť, ktorý pri prisatí sa na človeka vpustí do jeho obehu trochu krvi zo svojej predošlej, zvieracej obete.
Keďže čas od konzumácie červeného mäsa po prvé alergické prejavy je niekoľko hodín, čo je pre alergiu poväčšine netypicky dlho, mnoho ľudí si svoje problémy s konzumáciou mäsa nespojí.
A pritom, podľa zverejnenej štúdie, sú ľudia s touto alergiou až 5-krát citlivejší na uštipnutie hmyzom a často ich trápia aj alergie na vakcíny či liečivá.