Čo si nezabudnúť zabaliť na dovolenku: Tipy pre pohodové leto

Redakcia | 9. júl 2024
Čo si nezabudnúť zbaliť na dovolenku: Tipy pre pohodové leto

Poznáte to - máte kufor plný plaviek, tričiek, hračiek, a stále neviete, či ste zabalili všetko. Pomôže zoznam a bystré oko. Na toto určite nezabudnite!

Čo si nezabudnúť zabaliť na dovolenku

Okrem zážitkov a suvenírov si domov väčšinou z dovolenky prinesieme pár štípancov, spálenú pokožku a vlasy vysušené slnkom a slanou vodou, ktoré potrebujú minimálne reštart v podobe zábalu či zastrihnutia. Zjemnime tieto dovolenkové "dôsledky" a pri balení pamätajme najmä na tieto veci:   

1. Opaľovacie prípravky

Časy, keď sa kvalita dovolenky merala opálením, sú preč. Dobre vieme, aké devastačné účinky má neprimerané vystavenie sa slnečným lúčom. Toto je číslo jeden v dovolenkovom kufri. Nezabudnite na kvalitný opaľovací krém, ktorý vás ochráni pred škodlivými UV lúčmi. Dôležité je vybrať produkt s vysokým ochranným faktorom, ideálne OF 50+, ktorý zabezpečí optimálnu ochranu aj pre citlivú pokožku.

TIP: Pre malé deti alebo citlivé oblasti tváre sú ideálne krémy v tyčinke, ktoré umožňujú cielené nanášanie na nos, uši, bradu a líca. Vyhnite sa prípravkom s parfumami a nanočasticami, ktoré by mohli dráždiť pokožku. Vyberajte dôkladne. ide o zdravie. 

2. Starostlivosť o vlasy

More či bazén - naše vlasy trpia. Ak k tomu pridáme slnko, máme na hlave suchú slamu. Produkty s obsahom keratínu, pantenolu, vitamínu E a prírodných olejov, ako je napríklad kokosový olej, sú ideálne na ošetrenie vlasov po vystavení slnku, chlóru a soli. Takýto šampón zbaví vlasy zvyškov chlóru, piesku a soli. 

3. Osvieženie pleti

V lietadle, vo vlaku, v aute alebo kdekoľvek sa budete potrebovať príjemne osviežiť, siahnite po pleťovom spreji. Oceníte ho aj pri športe, počas horúčav či na cestách, kedy nemáte prístup k vode. Hydratujú pleť a ak majú príjemnú vôňu, zachráni vás aj v preplnenej MHD. Majte šikovný pleťový sprej v lete poruke. Určite ho oceníte. 

4. Starostlivosť o pokožku po opaľovaní

Po opaľovaní je dôležité pokožku upokojiť a hydratovať. Sprchovacie gély po opaľovaní s chladivým účinkom sú skvelým riešením. Tieto gély nielenže poskytujú príjemné ochladenie, ale tiež odstránia zvyšky opaľovacieho krému, chlóru a slanej vody z pokožky. Nezabudnite na hydratačné mlieko po opaľovaní, pokožku je potrebné dobre premastiť, schladiť a upokojiť. 

5. Pomoc po uštipnutí hmyzom

Niekedy sa ani na dovolenke nevyhneme nepríjemným uštipnutiam hmyzom. Medzi neželané letné spomienky patrí aj  pichnutie osou, sršňom alebo uštipnutie ovadom či komárom. Bolesť, opuch, svrbenie, zapálenie pokožky veľmi zle znášajú nielen dospelí, ale najmä deti. Pomocou a prevenciou sú repelenty. Ak už máme nepríjemnú boľačku, chladivý roll-on po uštipnutí hmyzom je neoceniteľným pomocníkom. 

Šťastnú cestu a užite si letné dni naplno!

Toto sa vám z dm drogerie markt môže zísť 

Čo si nezabudnúť zbaliť na dovolenku: Tipy pre pohodové leto

  • babylove krém na opaľovanie v tyčinke, 20 g
    Detský opaľovací krém v tyčinke s OF 50+ poskytuje veľmi vysokú ochranu pred spálením. Je navrhnutý na cielené nanášanie na citlivé oblasti, ako sú nos, uši, brada a líca. Vďaka vysokému ochrannému faktoru je pokožka optimálne a okamžite chránená. Vyvážený UVA/UVB širokopásmový filtračný systém, spolu s ošetrujúcimi olejmi a voskami, spoľahlivo chráni pokožku pred spálením a pri pravidelnom používaní zabraňuje predčasnému starnutiu pokožky spôsobenému svetlom a vzniku pigmentových škvŕn. Extra vodoodolné zloženie je jemné a zodpovedá požiadavkám detskej pokožky. Neobsahuje parfumy, oktokrylén ani nanočastice. 
  • Balea šampón a balzam 2 v 1, 250 ml
    So šampónom a balzamom 2 v 1 After Sun obnovíte pružnosť vlasov, vlasy získajú opäť lesk a hebkosť. Ošetrujúca receptúra ich zbaví zvyškov chlóru, piesku a soli. S obsahom keratínu, pantenolu, vitamínu E, kokosového oleja, slnečnicového oleja a oleja Monoi. 
  • Balea pleťový sprej, 150 ml
    Sprej vitalizuje pleť, dodáva potrebnú vlhkosť a osviežuje kedykoľvek počas dňa. Oceníte ho najmä pri športe, v lete počas horúčav či na cestách, kedy nemáte prístup k vode. Vhodný aj na fixáciu make-upu. 
  • Balea sprchovací gél, 300 ml
    Sprchovací gél po opaľovaní poskytuje pokožke nielen príjemný chladivý účinok po opaľovaní, ale aj ochranu pred vysušením. Spoľahlivo odstráni zvyšky opaľovacieho krému, chlóru a slanej vody. Jemné zloženie je vhodné aj pre citlivé typy pokožky. 
  • S-QUITO free roll-on po uštipnutí hmyzom, 10 ml
    Roll-on po uštipnutí hmyzom je chladivá, upokojujúca bylinná tekutina s okamžitou úľavou. Účinná látka na báze rastlinných zložiek pôsobí okamžite, chladí, ošetruje a upokojuje uhryznutie. Spoľahlivo ochladzuje a upokojuje pokožku po bodnutí hmyzom (komáre, včely a osy), ako aj uštipnutie muchou alebo mravcami. SymCalmin® účinne pôsobí proti svrbeniu a desaťnásobne koncentrované Aloe vera pomáha intenzívne hydratovať a ošetrovať pokožku. Obzvlášť jemné nanášanie pomocou praktického roll-on aplikátora. Je vhodný aj pre bábätká (od 9 mesiacov). Vďaka mini praktickému baleniu ho môžete mať pri sebe na turistike či na dovolenke.

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: