14 spôsobov, ako sa pripraviť na divoké obdobie s batoľaťom

Marika Koscelníková | 15. november 2024
Divoké obdobie s batoľaťom

Už to prichádza. #Toddlerpocalypse

V prvom rade budete potrebovať nadhľad. Veľa nadhľadu, lebo vaše dieťa sa stáva "osobnosťou" a dá vám to patrične najavo. Nechodí, ale behá, nepapá, ale ochutnáva, nežiada ale, kričí. Milí rodičia, pripravte sa! 

14 spôsobov, ako sa pripraviť na divoké obdobie s batoľaťom

  1. Zabezpečte si dostatok pohodlného oblečenia teplákového charakteru a dobré bežecké tenisky. Oceníte to, keď sa budete snažiť udržať krok so svojim divochom doma, na prechádzke, na ihrisku a všade, kam pôjdete spolu ( a bude sa tak chcieť aj vrátiť).
  2. Vyčistite doma čokoľvek menšie ako pingpongová loptička. Pre batoľa sú jeho ústa ďalším zmyslom a veru, ochutná všetko, čo prejde týmto otvorom.
  3. Majte poruke zásoby malého utešujúceho občerstvenia, aby ste zjednodušili dlhé státie v rade na pošte, v obchode, u lekára a tak podobne, veď viete.
  4. Kúpte štyri veľké boxy, do ktorých sa zmestí 10 000 hračiek, ktoré bude vaše dieťa vlastniť do 3 rokov.
  5. Odstraňovač škvŕn – ten naozaj budete potrebovať.
  6. Uistite sa, že vaša mraznička je plná ľadových obkladov pre akékoľvek náhodné zranenia, ktoré utrpíte od vášho mini šampióna zmiešaných bojových umení.
  7. Vytvorte tri kópie všetkých vašich kľúčov. Nepýtajte sa prečo – jednoducho to urobte.
  8. Prenajmite si rodeo býka. Dajte na neho plienku. Skúšajte. Je to dobrá prax stať sa majstrom vo výmene plienky batoľaťa.
  9. Zapamätajte si úvodnú pieseň k obľúbeným televíznym reláciám na detských programoch. Chybná melódia a text si vyslúžia opovrhnutia hodný pohľad od vášho dieťaťa. Obľúbené melódie púšťajte v aute. Dookola. Áno, shark je hviezda.
  10. Nenoste pekné drahé oblečenie. Pre batoľa je vaša košeľa v podstate obrovská papierová utierka.
  11. Pripravte kolegov v práci a kamarátov na neočakávane správy s fotkou palca na nohe, kúsočkom oka a podobné náhodné správy typu vgtrdxq, ktoré vaša ratolesť pošle, len čo sa dostane k mobilu. Úplne náhodou.
  12. Investujte do vodeodolného puzdra na telefón. Oceníte.
  13. Náplaste. Mimoňové, princeznovské, obláčikové... podľa preferencií vášho dieťaťa. Sú dôležité pri skutočných zraneniach, aj pri tých, ktoré sa stanú mackovi v detskej izbe. Náplaste sú potrebné!
  14. Víno a čokoláda. Majte ich v zásobe + veľkú dávku nadhľadu, milí rodičia.   

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: