NEOBYČAJNÝ pôrod: 12 ročná sestra priviedla na svet svojho brata

Marika Koscelníková | 2. máj 2018
NEOBYČAJNÝ pôrod: 12 ročná sestra priviedla na svet svojho brata
foto: boredpanda

Pre niekoho je pôrod intímnou záležitosťou a neznesie pri sebe ani vlastného chlapa. Táto mama porodila svojho syna za asistencie 12 ročnej dcéry. Je to šokujúce? Je to jej voľba, ktorú neľutuje.

Súrodenecká láska je silná, blízka, motivujúca a zaväzujúca. Pre rodiča nie je nič krajšie, ako vidieť svoje deti v láske  a vzájomnej podpore.

12 ročná Jacee túžila byť pri pôrode svojho brata

Súrodenecká láska je na celý život.  12 ročná Jacee, ju však dostala na vyššiu, intímnejšiu úroveň, keď bola pri pôrode svojho brata a prestrihla pupočnú šnúru.

"Dcérka sa o všetko, čo sa týka môjho tehotenstva zaujímala. Sledovala so mnou videá, študovala, ako sa starať o bábätko a jedného dňa prišla s myšlienkou, že chce byť pri pôrode bračeka. Rozmýšľali sme o tom s manželom, či je to vôbec vhodné, ale napokon sme súhlasili, " vyjadrila sa šťastná mama dvoch úžasných detí.

"Ak má vaše dieťa primeraný vek, chápe súvislosti  tela, sexu, samotného pôrodu, dovoľte mu, ak chce, byť pri pôrode súrodenca. Je to neskutočný moment.

Moja dcéra mi pri pôrode veľmi pomohla

Jacee bola so mnou celý čas na pôrodnej sále. Motivovala ma a podporovala. Keď ju lekár vyzval, aby mu išla pomôcť, bola som šokovaná. Jacee nadšená. Sledovať jej výrazy tváre bolo úžasne. Sústrediť sa na jej emócie, zatiaľ čo som mala bolesti pri kontrakciách a rodila jej súrodenca, bolo neopísateľné. Tak veľmi mi pomohla", vyznáva sa mama statočnej Jacee. 

Krásne emócie dievčaťa sa dotkli mnohých ľudí, ktorý príbeh malej odhodlanej sestry poznajú. Pre Jacee to bola úžasná skúsenosť do života aj do vzťahu. Nielen s malým bratom, ale aj s mamou. Zažiť ten moment, keď pomáhate priviesť na svet dieťa, tobôž svojho brata, je výnimočné. 

www.boredpanda.sk

Pozrite si unikátne fotografie z pôrodu:

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: