SKUTOČNÝ PRÍBEH: Keď prvýkrát uvidela svoje dieťa, bola v ŠOKU...

spracovala Marika Koscelníková | 18. apríl 2018
SKUTOČNÝ PRÍBEH: Keď prvýkrát uvidela svoje dieťa, bola v ŠOKU...
foto: Cafemom,Simply B Photography,Elegant Illusions Photography

Po poslednej kontrakcii jej setra ukázala bábätko a mame sa chcelo kričať. Jeden z 20-tisíc ľudí sa narodí ako Albín. Čo ak sa to stane vám? Prečítajte si skutočný príbeh.

Taylor a Chris sa na druhé dieťa tešili ako všetci budúci rodičia. Ich päťročná dcéra Brooklyn sa bábätka nevedela dočkať. Druhé tehotenstvo bolo pre Taylor v niečom iné: trápili ju bolesti, strata váhy a bola presvedčená o tom, že čaká chlapca. Jej výnimočná  dcérka Nora sa narodila dva týždne pred termínom a bola prekvapením pre všetkých.

Biele albínske bábätko všetkých šokovalo

"Máte vlasaté bábätko", to bolo prvé, čo Taylor  počula od sestričky. Vynechala len jeden detail: vlásky malej Nory boli biele. Úplne biele.

Po poslednej kontrakcii lekár zdvihol bábätko a podal ho mame. "Keď som si ju priložila na telo, jediné, na čo som sa zmohla bolo, že som zakričala: Čože?

Potom prišlo tisíc otázok na lekára. Čo je s našim dieťatkom? Je Albín? Ako je to vôbec možné? Čo som urobila zle...? Bola som v šoku", spomína mama a jedným dychom dodáva: "Začala som sa zároveň báť, ako na svoju sestričku zareaguje staršia dcéra Brooklyn. Čo ak sa jej nebude páčiť, čo ak ju nebude mať rada a odmietne malú Noru?"

Albinizmus je vrodená porucha spôsobená zníženou alebo úplnou absenciou melanínu, pigmentu zodpovedného za farbu pokožky, očí a vlasov. Ľudia s albinizmom majú probémy so zrakom a mimoriadnou citlivosťou pokožky.

Moja sestra vyzerá ako Elza, milujem ju. Je úžasná

Obavy boli úplne zbytočné. Brooklyn si sestričku zamilovala na prvý pohľad. Bola ňou očarená. Akoby bola jej malá sestra zo snehového kráľovstva.

"Mala som vedieť, že deti nevidia žiadne rozdiely", spomína na túto dojímavú udalosť Taylor. Päťročná dcérka jej otvorila oči a zahnala všetky obavy o malé bábätko. "Keď ju my milujeme, bude to šťastné dieťa. Verím, že aj svet v nej bude vidieť výnimočnosť, nie odlišnosť".

dieťa s albinizmom

Noru všetci okukujú, kamkoľvek sa pohneme

Spoločnosť je iná ako deti. Na rozdiely sme citliví a vnímame ich. "Keď sme s Norou na nákupe, stane sa, že niekto na celý obchod zakričí: "Hééj, vy čo máte za dieťa?" Samozrejme, že ma to rozruší a na začiatku som bola na takéto reakcie aj nahnevaná. Teraz len odpoviem: Má albinizmus.

Naše dieťa je úžasné. Vybralo si nás a sme radi, že je tu. Malá Nora je výnimočná a budeme sa jej snažiť tento fakt v živote uľahčiť", uzatvára mama Taylor a drží biele bábätko v náručí.

Drží ho pevne a s láskou. Ako každá mama svoje dieťa. 

Zdroj: www.cofemom.com

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: