Zapekaný patizón

oli26 | 4. november 2017
Zapekaný patizón

Obed z patizónu vhodný od ukončeného 10. mesiaca

Suroviny

  • kúsok patizónu
  • 1 vaječný žĺtok
  • petržlenová vňať, štipka mletej rasce
  • trochu strúhanky
  • hrsť ovsených vločiek
  • kúsok tvrdého syra
  • 1 PL múky
  • 4-5 kvapiek olivového oleja

Postup

Patizón ošúpte a najemno nastrúhajte. Postupne pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, 1 vaječný žĺtok, štipku mletej rasce a zahustite trochou múky a strúhanky. Dôkladne premiešajte. Zapekaciu misu potrite olivovým olejom, vysypte tenkou vrstvou ovsených vločiek a na to položte pripravenú patizónovú hmotu. Zapečte a tesne pred dopečením posypte nastrúhaným syrom a čerstvou petržlenovou vňaťou.