Zapekaný patizón
foto: istockphoto.com
Obed z patizónu vhodný od ukončeného 10. mesiaca
Suroviny
- kúsok patizónu
- 1 vaječný žĺtok
- petržlenová vňať, štipka mletej rasce
- trochu strúhanky
- hrsť ovsených vločiek
- kúsok tvrdého syra
- 1 PL múky
- 4-5 kvapiek olivového oleja
Postup
Patizón ošúpte a najemno nastrúhajte. Postupne pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, 1 vaječný žĺtok, štipku mletej rasce a zahustite trochou múky a strúhanky. Dôkladne premiešajte. Zapekaciu misu potrite olivovým olejom, vysypte tenkou vrstvou ovsených vločiek a na to položte pripravenú patizónovú hmotu. Zapečte a tesne pred dopečením posypte nastrúhaným syrom a čerstvou petržlenovou vňaťou.