Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,479 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krv z nosa

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý deň pán doktor dnes mi tiekla krv z nosa dala som si jednu tabletku ascorutin. Som 10 tt je to v poriadku? Môžem užívať ascorutin bezpečne?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Ascorutin môžete užívať aj 3x1 tabletku denne. Počas tehotenstva, najmä v I. trimestri, ho používame pomerne často. Nemusíte sa obávať. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Magnézium

    , Autor: Florencia 5

    A ešte sa chcem spýtať užívala som magnerot 2*1 niekedy 3*1 pri bolestiach v podbrušku plus užívam k tomu femibion a kyselinu listovú plus železo. Včera mi kázal lekár zmeniť magnerot na magnesil lactas galvex 500 mg lebo mi nezaberal magnerot pomohlo to no píše sa že by sa nemal kombinovať s minerálmi a ja užila ten femibion 2 železo a kyselinu listovú. Včera večer sa mi spustila krv z nosa chcela by som vedieť či to môže súvisieť. Okrem toho beriem progesteronelle ráno večer. doteraz som nemala problém s krvácaním z nosa vôbec. Môžem naďalej užívať to magnézium alebo sa radšej vrátiť k magnerotu. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najvhodnejšie je to prekonzultovať s Vašim obvodným gynekológom, ktorý pozná všetky okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám bude vedieť vyjadriť. Ako som už písal, je tiež potrebné vylúčiť možný rozvoj trombogénnej poruchy, či trombofílneho stavu. Môžete skúsiť vrátiť sa k užívaniu Magnerotu a ak sa krvácanie z nosa nebude opakovať, dá sa konštatovať možná súvislosť s Magnesii Lactas. Neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť.

  • Ascorutin

    , Autor: Florencia 5

    Pán doktor som 10+4tt dnes som zjedla polku citrónu a dva pomaranče ako som tehotná mám veľkú chuť na kyslé akoby si to telo pýtalo no a dnes sa mi spustila krv z nosa tak som dala jednu tabletu ascorutin viac nie len chcem vedieť či je to bezpečné? A či toľko vitamínu C nemôže ublížiť dám si na to pozor no keďže som mala krv v nose tak som si dala pre istotu jednu tabletu.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Ascorutin môžete pokojne užívať v dávke 3x1 tabletka denne. Nemusíte sa obávať. Odsledujte si to.