Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,500 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kvapky olynnth

    , Autor: Florencia 5

    A ešte som sa vás chcela spýtať pán doktor zistila som vlastne že začínam šiesty tt tehu testy krásne tmavé aj digitálny ukazuje 3+ hcg som mala nad 1300 v pondelok idem na kontrolné a všetko v poriadku nemám žiadne ťažkosti čoskoro ma čaká ultrazvuk. Ale som závislá na kvapkách do nosa užívala som dlhú dobu muconasal potom olynth mávam chronickú nádchu od decembra po kovide si musím dávať olynth Ha každý deň neviem bez toho fungovať a to som skúšala všetky možné alternatívy. Dnes som sa už pýtala na ten muconasal lebo som si ho raz strekla lebo som minula olynth. Ale už mám olynth no chcela som sa spýtať či to môže nejako ublížiť ten olynth HA? Vraveli mi že on je prijateľný v tehotenstve ale radšej sa opýtam aj vás. Ďakujem ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v tehotenstve je možné aplikovať viaceré preparáty kvapiek, či sprejov do nosa. Mnohé sú určené pre deti a tehotné ženy. Napísali ste to pomerne presne, že ste závislá, keďže dlhodobé užívanie kvapiekc či sprejov do nosa vyvoláva závislosť. Dlhodobé užívanie Olynthu sa neodporúča ani mimo tehotenstva. V lekárni Vám budú vedieť poradiť viac.