Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Liecba ureaplazmy pocas dojcenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, prosim vas, ako sa lieci ureaplazma pocas dojcenia? Pouziva sa Doxyhexal alebo je nejaka alternativna terapia? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ureaplazmu má v dnešnej dobe asi každý tretí človek. Ureaplazma sa už považuje za bežnú súčasť pošvovej flóry a nie za každých okolností je nutné a potrebné ju preliečovať. Ak sa však rozhodne o preliečení, je potrebné preliečiť oboch, teda aj Vášho partnera. Ak však nemáte Vy, ani Váš partner žiadne ťažkosti, nemyslím si, že je nevyhnutné ureaplazmu preliečovať. Skúste si realizovať aspoň 10 - 12 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami, ktoré podporia vaginálnu mikroflóru. Keďže nepoznám žiadne bližšie okolnosti, či máte ťažkosti alebo nie, či sa jedná o ureaplazmu parvum alebo urealyticum, sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Ak už sa rozhodne pre liečbu Doxyhexalom, je potrebné kojenie prerušiť na obdobie užívania týchto antibiotík. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa, ktorý pozná všetky informácie, výsledky vyšetrení a nálezy a najobjektívnejšie sa Vám vie vyjadriť.