Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Sono nič neukazalo

    , Autor: Nikuš27

    Dobry deň.
    Rada by som sa opytala jednu vec. Vcera t.j. 3.4.2023 mi vysli vsetky testy pozitivne. Poslednu menstruaciu som mala 18.2.2023… viem ze tabulkovo by som mala byt cca 6tt… tak povedal moj lekar. Bola som hned aj na sone, no nevidel tam absolutne nic. Som vydesena.
    Kazdopadne tehotensky test clear blue ukazal 2-3tyzdne (od oplodnenia?)… neviem to vypocitat kedy cca mohli dojst k oplodneniu, nalolko dalsiu menstruaciu som mala dostat az okolo 22.3-23.3. Vo februari mi meskala menstruacia az 17 dni. Som zmatena a vydesena zaroven aby to nebol opat nejaky plany poplach. Dalo by sa nejak poradit? Na dalsie sono idem az 11.4.
    Vďaka, s pozdravom.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovať tehotenský test nemá veľký zmysel. Ak ste mali nepravidelný menštruačný cyklus, na základe poslednej menštruácie sa veľmi tehotenstvo datovať nedá. Tehotenský test Vám ukázal približný týždeň tehotenstva. V 3. týždni tehotenstva však na USG nie je ešte nič vidieť. Ak nemáte žiadne ťažkosti, je vhodné USG zopakovať s odstupom 10 - 14 dní. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva sa realizuje odber krvi na beta HCG. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.