Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,516 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenstvo

    , Autor: Nata2905

    Dobrý večer chcem sa opýtať po potrate sme sa zase snažili i malé mala som strašne naliate prsia aj veľmi boľavé po ovuláci aj bolesti v podbrušku aj krížoch teraz o 4 dní mám dostať menštruáciu mám bolesti v podbrušku a spinim na červeno čo to môže znamenať tak skoro som menzes nikdy nedostala stále mám pravidelne na 28 deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Príčin ťažkostí však môže byť viacero. Takto sa V8m neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Dobri

    , Autor: Keselova

    Dobrí chcela bisom sa Neco opitá bola som k lekárke na prvé vyšetrenie ona mi povedala že som tehotná
    V6tizdov ale že na sono vizera bábätko
    Veľmi malé že nedalo sa ani ho odmerať povedala že je veľmi maličké že dúfajme že viraste jasom sa jej opýtala že či je všetko poriadku a ona že hej a objednala má zase o mesiac na vyšetrenie krvne odberi mi nič nespravila tak nevie, čo stoj miselala

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa môjho názoru je tehotenstvo zachytené príliš skoro, zárodok je malý a preto je štandardne odporúčaná kontrola USG o dva, tri týždne. Nevidel som však nález, ani nepoznám žiadne bližšie informácie, preto sa V8m takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak nemáte žiadne ťažkosti, postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Dobri

    , Autor: Keselova

    Dobrí chcela bisom sa Neco opitá bola som k lekárke na prvé vyšetrenie ona mi povedala že som tehotná
    V6tizdov ale že na sono vizera bábätko
    Veľmi malé že nedalo sa ani ho odmerať povedala že je veľmi maličké že dúfajme že viraste jasom sa jej opýtala že či je všetko poriadku a ona že hej a objednala má zase o mesiac na vyšetrenie krvne odberi mi nič nespravila tak nevie, čo stoj miselala

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa môjho názoru je tehotenstvo zachytené príliš skoro, zárodok je malý a preto je štandardne odporúčaná kontrola USG o dva, tri týždne. Nevidel som však nález, ani nepoznám žiadne bližšie informácie, preto sa V8m takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak nemáte žiadne ťažkosti, postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Silné pichnutie pri prudkom vstani

    , Autor: Florencia 5

    Áno rozumiem len ma zaujíma či pre to pichnutie keď som prudko vstala od stola existuje nejaké vysvetlenie alebo či je nutné ísť pozrieť ultrazvuk. Preto sa pýtam. Neboli má nič. Len v tej chvíli ako som prudko vstala tak to silné pichnutie bolo v ľavom podbrušku a bolo to bolestivé a nepríjemné ako keď si kychnem intenzívne a tak to bolelo. Preto sa vás pýtam že či je to v poriadku aj v tomto týždni 17+4tt. Lebo dávam si pozor na zle pohyby ale stane sa že keď si kychnem tak to zabolí v jednej strane podbruska ako aj pri zlom pohybe alebo prudkom vstávaní. Len mam obavy či je bábätko v poriadku. A či je takéto pichnutie silné bodave v poriadku? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pravdepodobne ste pocítili svaly prednej steny brušnej alebo väzy maternice. Kýchnutia sa báť nemusíte. Občasné kýchnutie nemá na tehotenstvo žiadny vplyv. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa. Takto sa nedá viac vyjadriť.

  • Riziko tretej sekcie

    , Autor: miska22

    Dobrý deň pán doktor. Mám 36 rokov a mám za sebou 2 sekcie. Druhá sekcia bola pred 7 rokmi a podľa slov lekárov bola náročná, kvôli zrastom, ktoré sa mi vytvorili po prvej sekcii. Rozmýšľam, že by som chcela ešte jedno dieťa. Myslíte, že by tretia sekcia bola v mojom prípade riskantná? Vopred ďakujem za názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak určite by sa jednalo o rizikové tehotenstvo a cisársky rez by bol pravdepodobne náročnejší, ak však ubehlo od posledného pôrodu 7 rokov, jazva je dostatočne zhojená. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Rozhodnutie mať ďalšie dieťa je na Vás.

  • Veľa sladkostí

    , Autor: Florencia 5

    Pán doktor dnes sme boli na oslave a zjedla som neskutočne veľa sladkého a nezdravého chcem sa spýtať že či to môže nejako bábätku ublížiť vždy sa snažím jesť vyvážene ale dnes som to prehnala so sladkosťami tak sa chcem spýtať ze či sa môže stať niečo bábätku už si budem dávať pozor len ma zaujíma či sa môže niečo stať. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, občasná konzumácia sladkého, či kalorickejšieho jedla nemá na tehotenstvo vplyv. Ak nemáte tehotenskú cukrovku a nemáte nariadené dodržiavanie racionálnej diéty, nemusíte sa obávať.