Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,013 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Snazilky

    , Autor: Patiik

    Dobrý deň , chcem sa opýtať či mykoza alebo kvasinkova infekcia môže zablokovať tehotenstvo počas plodných dni? S manželom sme mali nechránený styk 4dmi pred ovilaciou podľa kalendára ,a po sexe som začala mať svrbenie, opuch,začervenanie , nepohodlie a úplne malinky biely výtok ako tvaroh nebolo to nič strašne . Je tu šanca ? Podotýkam že už ročne dieta máme a pri nej sme sa nesnažili dlho hneď na druhý mesiac vyšlo , predtým som bola tehotná ešte raz to vyšlo na prvý krát sle v 8tt prestalo byt srdiečko. Aka je šanca teraz ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, kvasinková infekcia nevie zabrániť otehotneniu. Pravdepodobne u Vás došlo k vzniku vaginálnej infekcie. Skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a aplikujte si vaginálne probiotiká počas desiatich dní, najlepšie večer pred spaním. Lokálne viete použiť aj Canesten krém. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.