Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Chudnutie v tehotenstve

    , Autor: Michaela1994

    Dobrý deň pán doktor.mam takú otázku.sim v 14.tt.pred tehotenstvom som mala 80-79 kíl teraz mam 74.prve dva týždne som mala silne nevoľnosti nechutilo mi jest brala som Degan lieky.ale už je všetko vporiadku stravujem sa normálne beriem vitaminy pijem dostatok tekutín a váha ide stále dole.mavam problémy z vysokým pultom tak ešte na jar som bola aj u endokrinologicky kvôli štítnej žľaze ale to mam vporiadku.neviem si už predstaviť co sa deje.v prvom tehotenstve som nemala vôbec žiadne problémy.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niektoré ženy počas prvého trimestra schudnú, keďže sa mení metabolizmus matky a aj napriek zdravej a vyváženej strave môže, aj vplyvom nevoľností, dôjsť k strate vody v organizme, aj vplyvom zmeny pomeru svalov a tukov v tele. Ak bolo na endokrinológii všetko v poriadku, odsledujte si to. V prípade, že by dochádzalo k výraznejším poklesom hmotnosti aj napriek tomu, že nemáte nevoľnosti, nezvraciate, či nehnačkujete, bude potrebné vyšetrenia zopakovať a doplniť ďalšie.