Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť pri sexe

    , Autor: GabiKrki

    Dobrý deň pán doktor. Som v 15 tt a už druhýkrát som zaznamenanala bodaciu bolesť v pravom podbrušku pri sexe. Bolesť je len vtedy, keď je partner veľmi hlboko, ono to až tak vystreľuje a musíme polohu zrušiť. Dnes som dokonca viac nechodila a opäť ma pichalo v pravom podbrušku. Je to prosím Vás niečo vážne? Bolesť pri sexe som nikdy nemala a už vobec nie len na jednej strane. Ďakujem veľmi pekne z odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas tehotenstva je vhodnejšie niektoré polohy pri pohlavnom styku vylúčiť alebo obmedziť. Nemusí sa jednať o nič vážne. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Cisarsky rez

    , Autor: Bora2001

    Dobrý deň pán doktor. V minulosti som mala operaciu posvy po úraze. Veľké vnútorné aj vonkajšie šitie, stratila som aj vela krvi. V sukromnom živote mam tiež problém, bolest pri sexe, som úzka. Dlho sa mi to hojilo. Bohužiaľ ma tak uzko zosili. Momentálne som v 34tt. Moc sa bojim, ze to moje pozosivane porodne cesty nevydržia a stratim zas vela krvi. Rada by som sa tomu vyhla. Chcela by som sa teda spýtať, ci je to podla vás indikácia na cisarsky rez. Ci sa mam o tom porozprávať s mojim gynekologom. Nikdy ma nekontroloval zo spodu aj ked ma palpacne vysetroval som mala velke bolesti. Dakujem vam za odpoved a za vas názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak bolo u Vás v minulosti rozsiahlejšie traumatické poškodenie a poranenie pošvy, je vhodné porozmýšľať o vedení pôrodu cisárskym rezom. Takto sa Vám k tomu neviem objektívnejšie vyjadriť.