Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,243 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Aspirin v prvom trimestri

    , Autor: Kacerik23

    Dobrý deň pán doktor. Som tretikrát tehotná v 8tt. Prvé dve tehotenstvá boli spontánne potraty v 11tt a 4tt. Momentálne som na maródke do konca 13tt. Keďže žijem v UK, kde potraty vôbec neriešia a ženám nepomáhajú, musela som hľadať súkromnú kliniku. Poľská gynekologička mi predpísala cyclogest čipky, 1x 200mg pred spaním. Premýšlala aj nad aspirínom, ale nebola si veľmi istá, či by to bolo pre mňa prospešné. Vravela, že niektorým ženám to môže vyvolať krvácanie, iným zasa pomôže. Chcem sa spýtať na váš názor. Momentálne som aj covid pozitívna, 24h som mala zvýšenú horúčku medzi 38-38,7C, darilo sa mi ju zrážať dolu s paracetamolom. Veľmi sa však bojím o naše dieťa a chcem urobiť všetko čo sa dá, aby sa mohlo narodiť zdravé.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, paracetamol užívať môžete. Čo sa týka anamnézy s opakovanými potratmi, po prekonaní infekcie COVID-19 je vhodné realizovať aspoň hematologické a endokrinologické vyšetrenie a v prípade pozitívnych nálezov Vám vie byť predpísaná potrebná liečba.