Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenstvo a zlé pečeňové testy

    , Autor: xtimkax

    Dobrý deň pán doktor.
    Som v 19 tt. Pri poslednom odbere krvi zistili, že mám zlé výsledky pečeňových testov. Pri predchádzajúcom odbere boli v poriadku. No medzi tým som prekonala covid a niekedy aj zvraciam. Neviem presne ktoré výsledky sú zlé, no bolo mi povedané, že zo 4 výsledkov mám 2 dobre a 2 zle. Dr. mi predpísal flavibion - 2x denne 1 tabletu.Môže sa užívať v tehu, keď sa tam spomína pestrec mariánsky? Dosť sa bojím aké budú výsledky o 2 týždne. Môže no nejak ohroziť tehotenstvo a bábätko?

    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zvýšených pečeňových enzýmov môže byť viacero. Nevylučujem aj vplyv infekcie COVID-19. Keďže nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, všetky informácie, nálezy a okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Štandardne sa predpisujú hepatoprotektíva s obsahom silymarínu, napríklad Lagosa, či Flavobion. Na plod to vplyv nemá. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.