Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dojcenie a tehotenstvo

    , Autor: Nikuskas

    Dobry den pan doktor,
    som v 13. tyzdni tehotenstva a mam este rocneho synceka, ktoreho este dojcim, idu mu aj zubky, tak je to tazsie ho uplne odstavit, UM takmer odmieta…neuberam tym prosim Vas ziviny babatku, ktore nosim v brusku? Dokedy je v poriadku dojcit synceka? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, dĺžka, ako aj intenzita dojčenia je individuálna u každej ženy. V súčasnosti sú už dojčenecké výživy na úplne inej úrovni. Sú ženy, ktoré nekojili vôbec alebo kojili len krátko a dieťa vyrástlo čisto na dojčeneckej výžive. Nové tehotenstvo nie je dôvod na to, aby dieťa prestalo byť dojčené. Tehotenstvo síce výrazne znižuje tvorbu mlieka už od začiatkov tehotenstva, preto je dôležité, aby bol zabezpečený dostatočný príjem potravy a tekutín bábätka. Zníženie tvorby mlieka počas tehotenstva je potrebné kompenzovať kŕmením kalorickým, rozličným jedlom a zaistením príjmu tekutín. Zároveň s tým môže byť bábätko naďalej dojčené tak, ako je zvyknuté.