Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • očkovanie v tehotenstve

    , Autor: Lydkaaa

    Dobrý večer pán doktor,

    chcela by som Vás poprosiť o Váš názor na očkovanie v tehotenstve, som v 24.týždni, ešte pred tehotenstvom som bola zaočkovaná dvoma dávkami vakcíny Astra zenecy, dávala som si zisťovať stav protilátok asi pred mesiacom a mám minimum protiláok /hodnota 33/ , od druhej vakcíny ubehlo 6 mesiacov, dostala som od NCZI už povanie na tretiu dávku. Problém je však neistota či toto rozhodnutie je správne v čase tehotenstva. Aký je Váš názor ?? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, merané hodnoty protilátok nehovoria o imunizácii organizmu, ani o stave imunitného systému. Momentálne sú aj ľudia, ktorí boli očkovaní vakcínou Vaxzevria od spoločnosti AstraZeneca, očkovaní 3. dávkou vakcíny Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech. Comirnaty vakcína je podľa dostupných štúdií bezpečná aj počas tehotenstva. Nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • Očkovanie v tehotenstve

    , Autor: Baja636

    Dobrý deň pán doktor,
    chcem sa s Vami poradiť, opýtať sa na očkovanie proti Covidu v tehotenstve. Som v 30.tt bezproblémového tehotenstva a uvažujem o očkovaní.... Čo som sa pýtala svojho gynekológa, tak nemá nič proti. Tak sa chcem opýtať na Váš názor na to? Môžem tým ublížiť plodu? Mám sa dať očkovať vzhľadom na to, že teraz ľudia budú chodiť po dovolenkách a je na SVK delta mutácia....? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môžete sa dať zaočkovať. Vhodné je to načasovať tak, aby boli podané obe dávky ešte počas tehotenstva, aby sa vytvorili a preniesli protilátky do organizmu plodu. Tak bude mať očkovanie vplyv aj na plod, teda zaočkovaný budete obaja.