Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dobrý den

    , Autor: Ju-linka

    Dobrý deň, chcem sa opýtať. Som v 17t 6den a dneska ráno zo mňa vyšiel výtok taky do slabo zelena. Mam sa báť? Pohlavný styk s partnerom momentálne nemáme. Teraz zatiaľ zo mňa nejde nič. Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odsledujte si to. Môžete si realizovať kúru vaginálnymi probiotikami. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Ascorutin

    , Autor: Florencia 5

    Pán doktor som 10+4tt dnes som zjedla polku citrónu a dva pomaranče ako som tehotná mám veľkú chuť na kyslé akoby si to telo pýtalo no a dnes sa mi spustila krv z nosa tak som dala jednu tabletu ascorutin viac nie len chcem vedieť či je to bezpečné? A či toľko vitamínu C nemôže ublížiť dám si na to pozor no keďže som mala krv v nose tak som si dala pre istotu jednu tabletu.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Ascorutin môžete pokojne užívať v dávke 3x1 tabletka denne. Nemusíte sa obávať. Odsledujte si to.

  • Orgazmus

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý pán doktor viem že som sa už na toto pýtala pred 4 dňami som mala vonkajší orgazmus stačilo že som sa pomasirovala a bolo.... samozrejme dnes som v 10 tt +4 už a stále sa snazime sexu vyhýbať aj používaniu prstov som totiž po IVF samozrejme sa snažím aj abstinovat sexuálne ale niekedy sú tie hormóny silnejšie a niekedy si to telo vypýta ako dnes zase som sa len chvíľu masírovala z vonku a prišiel orgazmus cítim sa dobre po ňom ale chcem len vedieť či je tam nejaké riziko pre dieťa? Či to môže spôsobiť Missed abort? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nepoviem Vám nič nové. Orgazmus Missed Abortion nespôsobí, nemusíte sa obávať.

  • Krčok v 26tt

    , Autor: Lauri23

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať pri akej dĺžke ide o skrátený krčok v 26tt.
    Bola som na poradni kde mi namerali 25mm dĺžku krčka a povedali že je v poriadku všetko.
    Následne kvôli alergickej reakcii som bola u iného gyne o 2 dni neskôr, kde mi robili kontrolné sono a povedali že mám krčok skrátený na 25mm a nasadili progestanelle a magnerot.
    Chcem sa teda spýtať, či je to v poriadku dĺžka alebo je to už rizikové.
    Ďakujem za Vašu radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, do úvahy sa berú viaceré okolnosti. Nie je podstatná iba samotná dĺžka krčka maternice, ale aj to, či je prítomný tzv. funneling (vnútorné otváranie krčka), či sa mení krčok napríklad pri zakašľaní, … Na 25 mm krčok v 26 týždni tehotenstva by som aj ja nasadil progesterónový blok a mangezioterapiu, ktorá Vám aj bola nasadená. Ak sa krčok neotvára, ani zvonku, ani zvnútra a nemáte žiadne ťažkosti, bolesti, časté tvrdnutie podbruška, či krvácanie, nemusí sa jednať o rizikové tehotenstvo. Je však potrebné nález pravidelne sledovať. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Dutinka v maternici

    , Autor: katarinaa

    Dobrý deň, pred týždňom v utorok som mala krvný odber hcg - hodnota bola 9,14 a na sone nebolo vidieť nič. Pani doktorka si myslela že pôjde o biochemické tehotenstvo, preto ma objednala na kontrolný odber a sono o týždeň. Výsledok včerajšieho odberu bool 104,9. Dnes na sone povedala, že v maternici vidí "dutinku". Čo je to prosím vás tá dutinka? Je to nejaké synonymum pre gestačný vak alebo čo to vlastne je a čo to znamená? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa jedná o extrémne skoré štádium tehotenstva. Dutinka je priestor (budúca dutina maternice, kde bude plod), v ktorom sa bude nachádzať gestačný vačok, v ktorom by sa mal nachádzať zárodok. Ak nemáte žiadne ťažkosti, je potrebné stav odsledovať a skontrolovať. aj dynamiku betaHCG, aj USG nález. Postupujte podľa oporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Užívanie vitamínov v čase prechorenie

    , Autor: JPM

    Dobrý deň
    Chcela by som sa spýtať ,som ba začiatku tehotenstva , prvé týždne . A som predhorena, aké vitamíny môžem užívať? A celkovo aj mimo obdobia choroby ,okrem femibion
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak už užívate denne tehotenské vitamíny, nie je vždy výhodné to s vitamínmi preháňať. Dôležité je dodržiavať pitný režim, dostatočnú hydratáciu, aspoň 2 litre tekutín, najlepšie čaju, džúsu, neperlivej vody, denne. Môžete si na pár dní doplniť vitamín C , D, či zinok.