Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,768 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den, v 7tt babetku prestalo byt srdiecko . Asi rok nato som otehotnela znovu .. avsak vsetko je zatial okej som v 30tt iba ma zaujima ci v takom stadiu sa nieco take moze stat ze potrat ci sa to da zastavit a kedy ist vcas dl nemocnice alebo ci moze aj tetaz prestat byt srdce ked som bola na kontrole a bilo pravidelne . Picham si aj clexane . Dakujem za odpoved ja iba ze ci sa mam obavam alebo nie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nedá sa porovnávať včasný zamlčaný potrat do 10. týždňa tehotenstva s normálne prosperujúcim tehotenstvom v 30. týždni. Ak boli výsledky vyšetrení v poriadku, nemusíte sa vôbec znepokojovať. Príčina zamlčaného potratu bol podľa opisu pravdepodobne trombofilný stav, keďže po aplikácii nízkomolekulárneho heparínu sa podobná situácia nezopakovala.

Podobné otázky

  • Cytologia pri rizikovom tehotenstve

    , Autor: Kika

    Dobrý deň, momentálne som 9+1tt, mám hematóm a mala som masívne krvácanie aj s kúskami zrazenín. Celkovo som krvácala 3x počas 2 dní, krvácanie však vždy ustalo. Beriem ascorutin, utrogestan a mám kludovy režim. 13+1 mi vychádza prvá poradňa+ NT a ževraj aj cytologia. Tu som však absolvovala v januári 2021. ( Všetko ok) je potrebné opäť robiť cytologiu 4.10.2021? Zvlášt keď mám problémy? Nemôže to ohroziť tehotenstvo? ( Tehotenstvo stymulovane clostilbegydom)
    P.S. po cytologii v januári som krvácala( spinila) skoro celý mesiac.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, realizovanie cytologického vyšetrenia v prvom trimestri nie je ničím výnimočným. Samozrejme, ak boli v minulosti okolnosti, aké boli a máte s tým zlé skúsenosti, môžete cytologické vyšetrenie odmietnuť. Rozhodnutie je na Vás. Poraďte sa s Vašim obvodným gynekológom, ktorý pozná najlepšie všetky informácie, ako aj výsledky vyšetrení a najobjektívnejšie sa Vám vie vyjadriť.

  • Otazka pre vás

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa opýtať 7.6. Som mala nechranený pohlavný styk počas ovulacie menštruacia mi končila normalne 31 az 1.6 a dalšia prišla presne podla kalendára za 28 dní ale další menštruačný cyklus som mala menzes 2 krat aj teraz čiže normalne ako mi chodí a ešte počas ovulacie dokonca pri tom druhom mam viac bolesti prs ,vajičkovodov atd ,kus som aj pribrala davno som mala probleny s hormonami v nadobličkach
    Pokúšame sa o babo môžem byť tehotna alebo to nedajBože som mohla potratit ?
    Ďakujem vám za odpoved pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, možností je viacero. Takto sa nedá s istotou vylúčiť tehotenstvo, ani možné biochemické tehotenstvo, či včasný potrat. Odporúčam pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Hrdza

    , Autor:

    Dobrý večer, mám takú nezvyčajnu otázku, ktorá sa týka toho, že som prišla do kontaktu s konzumáciou ryže, ktorá bola pripravovaná teda premyvana na fakt dosť starom hrdzavom sitku, následne sa potom preniesla do už normálneho hrnca kde sa ďalej varila. Chcela by som sa opýtať, či mi to v mojom 26.tyzdni tehotenstva nemohlo nejak uškodiť, nejake tie mikrocastice a nejakym spôsobom ohroziť moje bábätko. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak bola potrava dostatočne tepelne upravená, infekcia Vám nehrozí. Čo sa týka prípadných "mikročastíc železa", stolicou sa dostanú z organizmu. Vplyv na tehotenstvo to nebude mať, nemusíte sa obávať.

  • Planovane 3.tehu

    , Autor:

    Dobry den prajem, rada by som sa spytala, ci je problem pri obezite a po dvoch cisarskych s hrubkou jazvy 4mm,dalsie - tretie tehotenstvo. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, každé ďalšie tehotenstvo po dvoch predchádzajúcich cisárskych rezoch je rizikové. Samozrejme, obezita je ďalším rizikovým faktorom. Plánovanie tehotenstva je na zvážení, prípadne, či najskôr neupraviť hmotnosť.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň , aký máte názor nato že som v 35tt a pohyby cítim slabucke a vôbec nie bolestivé ? Cítim ich možno len tak 10 za cely deň je to okej ? Bábätko nieje otočená smerom dole ale naposledy bola pozdĺž

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, plod už v tomto týždni tehotenstva nemá toľko miesta, ako v II. trimestri, preto už pohyby nie sú také intenzívne a razantné. Navyše, ak je plod v priečnej polohe a ak je placenta na prednej stene maternice, pohyby plodu sú ešte viac tlmené. Ak sú výsledky vyšetrení v poriadku, nemusíte sa obávať.