Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,986 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň,
    som 2,5 mesiaca po pôrode,menštruáciu som už mala. S mužom sme mali nechránený pohlavný styk. Mám ranné nevoľnosti,od styku prešlo 9 dní. Je možné,že môžem byť tehotná? Je možné cítiť nevoľnosti tak skoro? Od menštruácie ubehlo 2týždne 3 dni..
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Herpes

    , Autor:

    Dobrý deň, som v 12tt a na nose sa mi objavil herpes asi 6krat som si ho natrela herpesinom, no následne mi v lekárni povedali, že tehotné ho nesmú užívať. Aké riziko môže nastať?
    Ďakujem pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Herpesin sa považuje za bezpečný v celom priebehu tehotenstva. Ak ste už v minulosti mali na perách, či pod nosom herpes, Váš organizmus už má proti nemu vytvorené protilátky. Niekedy stačí používať náplasti na opar, obyčajný púder, či krém alebo aj zubnú pastu, ktorá herpes vysuší. Herpes simplex vírus typ 1, ktorý spôsobuje opary okolo úst a pier, nemá na tehotenstvo žiadny vplyv. Nemusíte sa obávať. Odporúčam tiež zvýšený príjem tekutín a vitamínov.

  • Infooooo

    , Autor:

    Dobry vecer chcem sa spitat som v 21tyzdni tehotenstva a vobec necitim pohyby moze to suvisiet aj stim ze pret tehotenstvom som vazila 90kg a mala som to brucho take vetcie tustejsie ci sa mam obavat alebo je to normalne Som druhorodička dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero, vplyv na to môže mať aj lokalizácia placenty. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krém s kapsaicínom

    , Autor:

    Dobrý deň,
    som v 22 tt a pred tehotenstvom som 2 roky navštevovala reumatologyčku z dôvodu, že mi opuchajú kĺby po celom tele. Diagnózu ani liečbu mi doktorka stále neurčila.
    Teraz počas tehotenstva mám niekedy horšie dni, keď ma bolia klby a v noci nemôžem spávať. Občas som si musela dať aj paralen, aby som sa na chvíľku mohla vyspať. Zistila som, že mi robí dobre masť Thermolka Extra, kde je účínná látka konoplný olej a kapsaicínový extrakt. Používam to dosť často na kožu počas týždňa. Môže kapsaicín nejako ohroziť dieťa, keď je to iba krém?

    ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, osobne si myslím, že to vplyv mať nebude, ale keďže nemám žiadne skúsenosti so spomínanou masťou, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť.

  • Test negatívny ale menstruacia nikde, Som tehotná alebo nie?

    , Autor:

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať jednu otázočku.. Pred dvoma mesiacmi som vysadila antikoncepcne tabletky po prvom týždni užívania tabletiek z druhého radu som zjedla 1 tabletku a potom som už viac tabletky nejedla do 3 dní som dostala menštruáciu to bolo 5 augusta a od vtedy som už nedostala menstruaciu môžem byť tehotná? Robila som si tehotenske testy ale stále ukazuje 1 čiarku na dvoch testoch sa mi zdalo ze veľmi slabúcko bolo vidno druhu čiarku ale len veľmi slabúcko a len na dvoch testoch z 10tich.. Niekedy mi je aj nevoľno, som veľmi unavená skoro nič sa mi nechce mam strašnú chuť do jedla, a niekedy ma aj hlava boli cely deň.. Môže to byť tehotenstvo?? Babätko by sme chceli už som zúfalá ci sa mam tešiť alebo nie.. Ku doktorovi som už objednana.. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Absolvujte plánované gynekologické vyšetrenie, na základe ktorého sa vylúči alebo potvrdí tehotenstvo a určí ďalší postup.

  • Antibiotiká a tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň, dostala som silny zápal močových ciest pri ktorom som pri močení mal krv,doktor mi predpisal antibiotiká zinnat, tak som ich dobrala a meškala mi menštrácia tak aom ai urobila tehotenský test, ktorý mi vyšiel pozitívny. O 2-3 dni na to som zas zacala krvácať pri močení tak mi zas predpísali antibiotiká s tým ,že som povedala,že mi vysiel pozitivny test tak mi predpisal lekar bitammon. Moja otazka znie : prosim vas,moze to ublizit plodu? Som v 5tt+4dni a za necele dva tyzdne beriem 2 antibiotika. Taktiez okrem bolesti hlavy nemam ziadne tehotenske priznaky. U gynekologa som nebola,lebo maju dovolenku. Dakujem krasne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spomínané antibiotiká sa v tehotenstve užívať môžu. Ak som správne pochopil, nemáte ešte oficiálne potvrdené tehotenstvo. Odporúčam preto navštíviť Vášho obvodného, ktorý na základe USG vyšetrenia stanoví ďalší postup.