Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,845 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa opýtať pár dni dozadu som mala ovuláciu a počas nej pohlavný styk, ktorý bol aj chránený. No už 2 dni má pobolieva oblasti pupku niekedy do prejde do ľavej strany alebo pravej až do chrbtice. je možné byt tehotná ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali chránený pohlavný styk, tehotenstvo je málo pravdepodobné. Spomínané bolesti môžu byť prejavom ovulácie. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Tehotná až po mesiaci meškania?

    , Autor:


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Tehotenstvo a covid

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor aktuálne som v 5tt pri lekarke som ešte nebola a chcem sa opýtať ak by som náhodou chytila koronu môže sa stať niečo bábätku? Veľmi sa bojím

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, zatiaľ nie sú ukončené štúdie, ktoré by potvrdzovali vplyv COVID-19 na plod. Osobne si myslím, že sa báť nemusíte.

  • Ekzém

    , Autor:

    Pekný deň pán doktor,

    Prosím vás, som v prvých týždňoch tehotenstva a v dekolte sa mi začal objavovať ekzém, také mapy, niekde väčšie, niekde menšie a prechádza mi to pomaly vyššie na krk.. viete mi poradiť daku mastičku, ktorá mi neuškodí ?

    Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže sa jedná o kožný problém, odporúčam navštíviť kožného lekára, ktorý na základe vyšetrenia nasadí liečbu. Väčšina preparátov je lokálne pôsobiaca, takže na tehotenstvo by to vplyv nemalo mať. O tom, že ste tehotná, však lekára informujte.

  • Euthyrox

    , Autor:

    Dobry den,
    pred 6tyzdnami som zacala v tehotenstve uzivat euthyrox 35mg. Teraz mi brali krv a opat kontrola a vraj je potrebne zvysit davku na 50mg, teraz som v 25tt tehotenstva. Nikdy som problem so stitnou zlazou nemala az teraz v tehotenstve. Moze to nejako prosim ublizit babatku? Respektive mozu lieky/stitna zlaza poskodit babatko? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenstvo je pre organizmus matky záťaž, kedy sa môže prejaviť znížená funkcia jedného ale aj viacerých orgánov alebo systémov. Za predpokladu dodržiavania predpísanej liečby to vplyv na plod ani na Vás do budúcnosti nebude mať. Po tehotenstve je nutné opäť hodnoty hormónov štítnej žľazy skontrolovať, stav sa postupne upraví a liečba sa postupne vysadí, aj úplne. Postupujte podľa odporúčaní endokrinológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor chcem sa vás opýtať či na plodnosť a tehotenstvo má nejaký vplyv aj paradontóza alebo celkovo üstna hygiena.. netvrdím že mám čierne zuby ale začiatok asi tej paradontózy a zaujíma ma či sa plodu môže nieco stat ak by som otehotnela alebo či to môže zabraniť počatiu. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, je to skôr otazka na zubára, ale parodontóza nemá vplyv na tehotenstvo a plod. Platí však, že skrytý a neliečený zápal môže mať vplyv na schopnosť otehotnieť.