Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,910 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenský test

    , Autor: Satan

    Dobrý deň.
    Ja by som sa chcela informovat.
    Minuly tyzden vo stvrtok mi skoncila menstruacia. Uz cca mesiac-dva mam priznaky ako pri prvom tehotenstve.
    Stale sa mi toci hlava, je mi na zvracanie, nechuti mi jest, neustale som unavena a ospala, picha ma casto pod bruchom a v krizoch.
    Zo zvedavosti som vcera vecer (10.8.) urobila tehotensky test, kde druha ciarka bola slaba ale viditelna. Dneska rano (11.8) test bol jasne negativny.. ziadna druha slaba ciarka.
    mozem byt tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, tehotná byť môžte. Odporúčam si to odsledovať, no najlepšie je navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe odberu krvi na beta HCG jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo, prípadne stanoví ďalší postup.

Podobné otázky

  • Tehotenský test

    , Autor: Zuziiik

    Dobrý večer. Chcela som sa opýtať, či je tehotensky test (distrip) s citlivosťou 10 mIU/ml, spoľahlivý mesiac po styku. (po meškaní menštruácie 14 dní. ) robila som ich sedem a všetky negatívne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste si tehotenský test robili po 14 dňoch meškajúcej menštruácie a bol negatívny, tehotná s najväčšou pravdepodobnosťou nie ste. Pre jednoznačné vylúčenie alebo potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotensky test

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň. Chcela som sa opýtať. 25.12 análny sex, partner však nechtiac do mňa vnikol bez kondómu (do vagíny). Robila som si už asi 6 tehotenských testov a všetky sú negatívne, môžem byť pokojná? (Testy som robila už počas meskajucej menštruácie, ktorá však pravdepodobne meškala kvôli vysokej úžitkovej dávke hormónov 31.12 a 5.1 kedy som užila tabletky po)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ak ste užili tabletky núdzovej antikoncepcie správne a načas, pravdepodobnosť tehotenstva je malá. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Môžem byť tehotná

    , Autor: Keli

    Dobrý deň chcem sa spýtať mešká mi menštruácia 9 dni ale s priatelom sme použili ochranu a nepraskla pratel sa ani nespravil môžem byť tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Nemusí sa jednať iba o tehotenstvo. Za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meskajuca menstruacia

    , Autor: Dada123456

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať mešká mi menstruacia 4 deň a mam bolesti prs asi už mesiac posledný pohlavny styk bol 10.11.2022 a posledná menstruacia bola 28.11.2022 ale bola dosť slaba mala som aj hnedé špinenie zo začiatku a ku koncu už pár mesiacov sa mi stalo ze som mala v čase menstruacie hnedú krv namiesto normálnej menstruacie môžem byt tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Štyri dni meškajuca menštruácia ešte nič neznamená. Tehotenský test má zmysel realizovať nasjkôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Adi47

    Dobrý deň, deň pred menštruáciou som mala nechranený sex. Partner sa ale urobil vedľa. Po 11 hodinach som si ale preistotu dala Ellaone. Teraz mi dva dni mešká menštruácia. Robila dom di aj tehotenský test aby som nestredovala a bol negatívny. Myslíte si že nieje dôvod na obavu ?? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu včasného užitia tabletky núdzovej hormonálnej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Tabletka núdzovej antikoncepcie často spôsobuje znepravidelnenie menštruačného cyklu. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.