Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,435 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Pohyby dieťaťa

    , Autor:

    Dobrý deň,som v 20tt+0. Som prvorodička. Všade čítam,že už by som mala cítim pohyby dieťaťa. Mám sa obávať,keď necítim žiadne zatiaľ? Poradňu mám v utorok. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, u prvorodičiek je cítenie prvých pohybov vnímané neskoršie, niekedy aj v 22. týždni tehotenstva. Ak bolo doteraz všetko v poriadku, nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • Pohyby

    , Autor: Adriana

    Dobrý deň, som v 31tt a cely deň mi je nevoľno mám hnačku bolesti hlavy a mierne bolesti v podbrušku a krížoch a búšenie srdca aj keď ležím a som v klude, navyše celý deň necítim skoro vôbec pohyby dieťaťa.. chcem sa teda opýtať čo sa deje a čo stym mám robiť a ci to je dôvod na obavy

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri akýchkoľvek ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa eventuálne zdravotníckej zariadenie, kde plánujete rodiť.

  • Hnedý vytok v 24tt

    , Autor: Kika

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či sú normálne v tehotenstve (začiatok 24tt) bolesti v podbrušku pri každom pohybe, či už otočenie sa na bok, zdvihanie sa z ľahu, bolesti sa dajú prirovnať k silnejšej svalovici a trvajú cca týždeň, dnes pri smrkani keď som napinala brucho, zo mňa vyšiel bledo-hnedy vytok hlienovy, mám sa obávať? Výtok mávam odkedy som tehotná, ale bledunko zlto biely hlienovy. Pohyby dietata cítim stále, často aj veľmi bolestivo a veľmi nízko. Ďakujem za skorú odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, maternica sa v priebehu tehotenstva každým dňom zväčšuje. Napínanie kože a svalov, ako aj pocit svalovice, je úplne normálny, hlavne pri pohybe, otáčaní, ... Nesmie to byť však tvrdnutie podbruška. Výtok je počas tehotenstva pomerne normálny, závisí však od jeho charakteru. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • ????

    , Autor: martina879

    Dobry den mozno vam to bude pripadat hlupe a zvlastne ale nemam fakt inu moznost lebo uz som fakt zufala. Mam 7mesacnu dcerku ktoru este stale dojcim i ked uz obmedzene kvoli prikrmom. Nezijeme s priatelom spolu a vidime sa tak raz za mesiac vtedy mavame aj viackrat pohlavny styk nechraneny avsak s prerusenim. Prvy styk po porode sme mali ked mala dcera 3mesiace a odvtedy sa nonstop sledujem ci nie som tehotna. Urobila som si v tej dobe asi 5 tehotenskych testov a vsetky boli negativne az nakoniec som zasla v decembri ku gynekologovi s podozrenim na zapal posvy ktory mi potvrdil a par dni na to som dostala prvu menstruaciu. doktor ma nevysetroval na tehotenstvo ale ma iba ubezpecil ze 5 testov je viac ako istota. Avsak ja stale o niecom pochybujem menzes mam odvtedy pravidelne ale stale mam taky zvlastny pocit v brusnej oblasti akoby som citila pohyby dietata. Ale docitala som sa ze to moze suvisiet s ukladanim criev po porode je to mozne? udajne po cisarskom reze to trva aj takto dlho. mam tazku situaciu rodinnu zijem totiz s rodicmi a ku gynekologovi ist nemozem aby sa to moja matka nedozvedela su totiz priatelia. ak by som otehotnela opet tak ma vyrazia na ulicu. prosim poradte ci som uz fakt paranoidna z toho strachu z dalsieho tehotenstva a nieco si nahovaram alebo je realne ze som tehotna aj napriek menzesu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    v prvom rade ak ste v zložitej životnej situácii a ďalšie tehotenstvo neprichádza do úvahy je veľmi nerozumné, že máte nechránený pohlavný styk. Prerušovaná súlož môže bez väčších problémov viesť k otehotneniu, preto chráňte v prvom rade seba a používajte kondóm. Pred samotným prerušením pohlavného styku môže dôjsť k výtoku malého množstva ejakulátu z ktorého môžete nepozorovane otehotnieť.
    Pri pravidelnom menštruačnom cykle je zriedkavá gravidita, veľmi pravdepodobne ste naozaj paranoidná. Na druhej strane, nie je to 100% vylúčené. Bolo by vhodné gynekologické vyšetrenie, skúste vyhľadať iného lekára.