Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Betadin

    , Autor: Siminka

    Dobry den chcem sa spitat predpisane mam cipky betadine a uzivam ich uz 4dni a po moceni som na papiery mala husty soplavy vitok je s tych cipok .... Som 23 tyzdny tehotenstva mam ich predpisane kvoli zapalu ...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané čipky môžu spôsobova spomínaný výtok, Odsleujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodneho gynekológa.

Podobné otázky

  • Betadine

    , Autor: 20Lucia20

    Dobrý večer,
    kojim mesačnú dcérku a dnes mi na pedikure ošetrovali zarastajuci necht a použili betadine, tiež mi odporučali používanie betadine pár dní kým sa to nezahoji, ale v pribalovom letáku sa píše, že sa nemá pri kojeni používať ? Je nebezpečny? Nemám to používať? A to množstvo čo už aplikovali môže bábätku uškodiť?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, lokálna aplikácia Betadine mimo oblasti prsníka, bradavky, či dvorca by nemala mať žiaden vplyv na kojenie. Z osobnej skúsenosti však na dezinfekciu po odstránení zarastajúceho nechtu odporúčam skôr 3% roztok peroxidu vodíka, ktorý je dostať bežne v lekárni.

  • Pasovy opar

    , Autor: Michaela1994

    Dobrý deň pán doktor.dnes som bola u kožnej lekárky kvôli chrastam co sa mi objavili pod prsnikom.povedala ze to je pasovy opar.dostala som mast a betadin na cistenie.som v 25tt.povedala ze viac nevie urobiť a ze na infektologiu ma nepošle lebo z tehotnými tam nerobia nič v takomto prípade.povedala ze to moze byt z chrbtice ze tam mam asi zapaleny nerv.z chrbticou v oblasti krizov mam uz davno problém a pred mesiacom ma dost boleli krize.ale mam 3rocneho syna co zacal chodit do škôlky a odkedy tam chodi tak kazdy druhy tyzden je chory.ovcie kiahne som uz davno prekonala a maly ich nema.moj gynekolog mi tiež nevedel nič povedať ohladom dietata co dalej.bojim sa ci bude vporiadku a zdravé lebo som čítala ze pri pasovom opare môžu byť vaznejsie následky na dieťa.prosim o vyjadrenie co môžem očakávať ohľadom zdravia mojej dcéry.Dakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som Vám už písal, boli realizované rôzne štúdie zaoberajúce sa vplyvom vírusu Varicella Zoster na tehotenstvo, pričom tieto štúdie nepreukázali zvýšený výskyt vrodených vývojových chýb, dokonca takáto infekcia nie je indikáciou na prerušenie tehotenstva a žena v takmer všetkých prípadoch donosí zdravé dieťa.

  • Rosalgin a serkláž

    , Autor: Martina1709

    Dobrý deň,

    Som v 27.tt, serkláž vykonaná v 22.tt. V pošve prítomný Staf.aureus a kvasinky. Bol mi predpísaný macmiror vklady, avšak nastala mi veľmi zlá reakcia, pálenie, bolesti, začervenanie v pošve, takmer zápal. Aby neboli “ohrozené”, resp. narušené stehy, na gynekologickej pohotovosti mi povedali, že ho mám okamžite vysadiť. Taktiež mám používať krem imazol, avšak neviem, či aj ten môže oblasť nejak dráždiť, či ohrozovať. Každopádne na skľudnenie pošvy mi lekári odporučili rosalgin výplach (na imazol nepovedali nič), otázkou znie, nakoľko rosalgin výplach obsahuje množstvo alkoholu, je tento prípravok v mojom prípade bezpečne používať? Nemôže nejak narušiť, podráždiť stehy??? A taktiež by som rada vedela, či je bezpečné používanie imazolu. Prípadne, ak by ste mi vedeli v mojom prípade odporučiť nejakú inú alternatívu liečenia Staf.aureus a kvasiniek. (Probiotiká užívam- biopron).

    Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte alergiu na Macmiror, ktorý je v tomto asi najvhodnejším preparátom, vhodné je aplikovať si vaginálny výplach Rosalgin, ktorý obsahuje účinnú látku, ktorá má protizápalový, lokálne anestetický a antiseptický účinok s účinkom proti baktériám a kvasinkám. Aj napriek tomu, že jednou s vedľajších látok je aj etanol, je ho však zanedbateľné množstvo. Imazol je antimykotický a antiseptický krém, ktorý si môžete zvonku potierať, či to bude mať priaznivý efekt, Vám povedať neviem. Vhodný by bol aj dezinfekčný roztok Betadine. Na podporu vaginálnej mikroflóry je vhodné realizovať si kúru vaginálnymi probiotikami. Najvhodnejšie je sa pýtať ošetrujúcich lekárov, ktorý poznajú všetky výsledky vyšetrení, nálezy a najobjektívnejšie sa V8m vedia vyjadriť.

  • Vitok

    , Autor: Siminka

    Ake cipky su lepsie ked mam caste mocenie a aj vitoky huste ... Mam aj betadin a aj macmiror ake su lepsie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najvhodnejšie je navštíviť obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení nasadí potrebnú liečbu. Ak máte doma Macmiror, môžete ho skúsiť, no na ťažkosti s močením Vám nepomôže.

  • Hojenie nástrihu hrádze

    , Autor: zizzi

    Dobrý deň p.doktor, pred pár dňami som rodila a bol mi robený nástrih hrádze. Dni strávené v pôrodnici boli ukrutné, lebo to bolelo tak, že som bola spokojná, že aspoň chodim. Po príchode domov sa to zlepšilo, až raz som si dávala sprchu po veľkej potrebe, na konečník som použila máličko gélu na intimnú hygienu a neviem, či pri oplachovaní zatieklo nieco do rany, ale od tej sprchy to hrozne štípe, potrebujem to odstrániť, chcem sa spýtať, že akým špôsobom ošetrovať? Zelený sprej mi nepomohol, počula som, že aj betadine zaberá. Ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na oblasť hrádze ako aj vonkajších genitálií aplikujte iba vlažnú čistú vodu. Kúpte si Dermochlorophyl sprej a aplikujte si ho 5x denne, po každej sprche, toalete, keď budete mať pocit, že to vyschlo. Dosť farbí, preto noste jednorázové spodné prádlo bežne dostupné v zdravotníckych pomôckach, ako aj v niektorých lekárňach. Nezľaknite sa aj, keď si pofarbíte ruky, nemusí zísť hneď po prvom umytí, ale neškodí to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte zdravotnícke zariadenie, v ktorom ste rodili.