Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,107 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vitamin B6

    , Autor: DandyKa

    Dobry den, prosim vas viete mi poradit?
    Bojim ci som neuskodila babatku s B6 vitaminom.

    Od zaciatku tehotenstva som zacala uzivat magne b6 lebo ze sak vitamin a v tehotenstve sa berie magnezium.

    Posledne asi tri mozno styri tyzdne ma pichalo pod bruchom tak mi kazal gynekolog zvysit davku magnezia...takze som zacala uzivat magne b6 2x denne...lenze tym padom som zvysila dvojnasobne aj B6.

    A co je najhorsie vsimla som si ze aj femibion ktory uzivam tiez od zaciatku tehotenstva obsahuje B6..

    Prosim vas nemohla som tym nejako ublizit babatku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak užívate MagneB6 v dávke 2x1 tabletka a Femibion 1x denne, nepoškodíte si. Nemusíte sa obávať. Vhodnejšie by ale bolo namiesto Magne B6 užívať MagneROT.

Podobné otázky

  • Denná dávka B6

    , Autor: zizzi

    Dobry den. Chcela som sa opytat na vitamin B6. Moja gynekologicka mi predpisala tento vitamin 1tbl denne a na obale sa pise, ze je to 20mg. Medzicasom som menila gynekologa blizsie k bydlisku a ten mi odporucil vitaminy, ktore v sebe maju toho viac a vitamin B6 je tam 2mg. Na internete som nasla, ze denna davka pre tehotne je 1,9mg a na inej stranke zas, ze je v poriadku brat od 25-50mg. Chcem sa opytat, ako to vlastne je, lebo 2 a 20 mi pride dost velky rozdiel. Tiez sa chcem spytat na Cyclo 3 fort, mam ho uzivat dlhodobejsie v tehotenstve, lebo som mala mierne krvacanie. To je uz druhy liek na posilnenie ciev a bojim sa, aby babatku neuskodilo, to vsetko, co beriem. Som prave v 8tt. Dakujem za odpoved. Prajem krasny den.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najvhodnejšou formou je užívanie prípravkov s obsahom viacerých vitamínov, napr. Femibion. Preparáty na posilnenie stien ciev alebo kapilár môžete užívať s prestávkami, Cyclo 3 Fort môžete užívať aj počas tehotenstva. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.