Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,281 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie v 15 tt

    , Autor: zuzt

    Dobrý deň p. doktor. Som v 15 TT a cca po mesiaci som začala opäť spinit. V prvom trimestri som pár krát zakrvacala, aj som často spinila a až keď mi lekárka predpísala progesteron 2x2 tbl, krvácanie aj spinenie prestalo. Mala som ho užívať len do skončeného 13 tt. Všetky vyšetrenia sonom boli doposiaľ v poriadku, naposledy som bola na sone minulý týždeň. Chcem sa spýtať, či vzhľadom k spinenie si môžem opäť nasadiť Progestanelle, v akom dávkovaní, pripadne mam navštíviť pohotovost. Bolesti, ani kŕče nemam zatiaľ nemám. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, do 16. týždňa tehotenstva je špinenie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi choriónom, teda budúcou placentou, a stenou maternice. Progestanelle si môžete nasadiť v dávke 2x1 tbl. Podľa možnosti však navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý najlepšie pozná Váš stav, ako aj všetky okolnosti a najobjektívnejšie vie posúdiť stav, prípadne určiť ďalší postup.