Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,346 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tyzdne

    , Autor:

    Dakujem za odpoved a je to piaty meaiac uz ? ...alebo len koniec 4.mesiaca ?...ten 17+6 ..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ste zhruba v polovičke 5. mesiaca tehotenstva. Tehotenstvo má 40 lunárnych týždňov, teda 10 lunárnych mesiacov a 9 kalendárnych mesiacov.

Podobné otázky

  • Svalové zášklby

    , Autor:

    Dobrý deň prajem. Rada by som sa opýtala na Váš názor, či sú svalové zášklby v tehotenstve (som v 22t) normálne, poprípadne čím môžu byť spôsobené. Užívam magnerot, cca 3 týždne, no itak sa mi objavujú či už v oku hornom viečku alebo take chvíľkové v tele. Neurologické vyšetrenie sa dá absolvovať aj v tehotenstve alebo sa to neodporúča? A kedy by ho mal pacient začať zvažovať. Ďakujem vopred za odpoveď, verím, že ma upokojíte...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, svalové kŕče, či zášklby sú v tehotenstve pomerne časté. Väčšinou stačí zvýšiť prísun horčíka, či už vo forme prírodnej (minerálne vody) alebo vo forme tabliet magnézia. Neurologické vyšetrenie sa realizovať dá. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výter z pošvy

    , Autor:

    Do rý deňom v 35 tyzdni tehotenstva a bol mi robeny vyter z posvy pri aerobnej kultivacii mi vyskočil nalez Lactobacillus species a Escherichia coli . Kedže moj osetrujuci lekar ma dva tyzdne dovolenku chcela by som sa informovat ci to predstavuje nejake nebezpecenstvo pre babatko . Popripade ci je potrebne zahajit nejaku liecbu.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať. E.Coli sa v pošve vyskytuje často, ale pri premnožení môže spôsobovať problémy. Je vhodné preliečenie podľa výsledkov citlivosti z kultivácie.

  • Termín pôrodu

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor, chcem sa Vás opýtať či podľa prvého ultrazvuku je najlepší termín pôrodu. Podľa cyklu mám 10.9.(nemám pravidelný), podľa 1. USG 2.9., podľa 2.USG 11.9. a podľa 3. USG 9.9. Lebo ak je to tak, tak som na začiatku 35. tt, nie na konci 33 tt. Potom môžem aj skôr (O 2 týždne)aniball využívať (po ukončenom 36 tt)? Vopred Vám ďakujem za odpoveď a pekný deň prajem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu, že máte menštruačný cyklus nepravidelný, sa berie ako najhodnovernejší termín pôrodu podľa USG v 10. - 12. týždni tehotenstva. S Aniballom sa začína cvičiť po ukončenom 36. týždni tehotenstva, t.j. 36+1 a vyššie.

  • Amniova

    , Autor:


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň, bola som si robiť testy na toxoplazmozu, keďže som tehotna. Výsledky zo súkromného laboratoria mi vyšli IgM menej ako 5, 99 a IgG menej ako 7,19. Nič viac tam nebolo, takže teraz netuším, či sa mám niečoho obávať alebo nie. K dr idem až o dva tyzdne. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, každé laboratórium má svoje referenčné hodnoty (hodnota normy od - do a jednotky, v ktorých sú výsledky uvádzané). Keďže nepoznám žiadne bližšie presnejšie informácie, iba na základe týchto čísel sa Vám neviem jednoznačne vyjadriť, ale myslím si, že výsledok je negatívny.