Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
7,161 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Zdravím som v 4 týždni tehotenstva a už druhý deň mám hnedý až ruzovkasty výtok a mierne bolesti v podbrušku .. jedna sa o prvé tehotenstvo .. je to neaky problém ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, do 16. týždňa je špinenie pomerne bežné, súvisí s nahlodávaním steny maternice tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi choriónom, teda budúcou placentou, a stenou maternice. Odsledujte si to, pri pretrvávaní bolestí v podbrušku a špinení navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Ivanka

    , Autor:

    Dobry den chcela som sa opitat som v 8tyzdni tehotenstva a mam taky problem ze som cela sresovana robim si stresy zo vsetkoho nevjem preco som taka ...stale mam pocit ze mam chute od inych ked daco jedia oni co to moze byt vved to nieje normalne co sa deje velmi sa bojim co so mnou bude poradte mi prosim vas

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v začiatkoch tehotenstva je pomerne časté, ale platí to prakticky pre celé tehotenstvo, že žena má citlivý čuch, horšie a intenzívnejšie reaguje na zápachy, ale aj vône, že má rôzne, niekedy až divné chute. Nemusíte sa vôbec stresovať, ničomu to nepomôže.

  • Placenta

    , Autor:

    Dobrý deň,
    dnes pri vaginalnom ultrazvuku mi Dr. povedal, že placenta je uložená na zadnej stene, 2 cm od vnútornej bránky, som v 22tt+4d. Kludovy režim ani iné opatrenia resp obmedzenia ne nariadil, vraj rastom sa môže ešte posunúť vyššie. Moje prvé tehotenstvo sa skončilo akútnou sekciou v 37tt+3d pre abrupciu placenty,(tiež som mala nízko položenú placentu) preto mam aj teraz obavy.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ste ešte v týždni tehotenstva, kedy sa placenta rastom maternice vie vysunúť vyššie a nebude ani v blízkosti vnútornej bránky. Riziko abrupcie placenty s takto uloženou placentou nie je vyššie a nie sú u Vás potrebné ani žiadne režimové opatrenia. Nemusíte sa obávať. Dodržujte všetky odporúčané vyšetrenia, rovnako tak aj Fetálny screening v 28. – 32. týždni tehotnosti.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý večer , chcela by som sa opýtať že v ktorom týždni začína rásť maternica.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, maternica sa zväčšuje už od prvého týždňa. Viditeľné to je však navonok približne až oc IV. mesiaca tehotenstva.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den pan doktor som v 28 tyzdni ...pred 4 dnami som citila pohyby intenzivnejsie aj cez den den
    ..a teraz je to menej lem rano kusok poobede a vecer a take su tie pohyby slabsie ....ci je to v poriadku alebo mam ist k lekarovi ?..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, každým dňom budete pohyby cítiť trošku inak, keďže plod už má menej miesta v maternici. Tak isto záleží od množstva vypitej tekutiny ako aj množstva skonzumovaných potravín. Nemusíte sa obávať. Skúste zjesť alebo vypiť niečo sladké, poprechádzajte sa a uvidíte, že pohyby budete cítiť viac. Samozrejme pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • 4+6

    , Autor: Sára

    Dobrý deň pán doktor.Prosím Vás o radu..poslednú menštruáciu som mala 8.12.,folikulometria mi bola robená 19.12.,kde mal folikul 14mm.Predpokladám,že ovulácia prebehla okolo 26.12.,ale nemám to potvrdené.Cyklus mám približne 34 dňový.Včera (39DC,čiže by to mal byť 4+5tt - 15.1.som bola na krv - HCG 150,ale na usg nebolo nič vidieť..je skoro alebo je nejaká šanca,že to bude v poriadku?Tehotenské testy tmavnú,aj keď mám pocit,že by asi mali tmavnúť výraznejšie.3x nám už tehotenstvo nevyšlo..som zúfalá. Pichám si fragmin 2500,beriem duphaston aj Femibion.Ďakujem za radu a Váš názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak máte pozitívne beta HCG, treba dynamiku beta HCG odsledovať. Na USG nemusí byť v 4 týždni tehotenstva este nič vidieť Hodnota 150 je však veľmi nízka, je nutné to odsledovať. Dôležité je vylúčiť aj mimomaternicové tehotenstvo. Na základe jednej hodnoty sa k prognóze tehotenstva nie je možné vyjadriť. Pri akýchkoľvek ťažkostiach, zmene stavu alebo v pripadne nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa. Postupujte podľa jeho odporúčaní.