Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,636 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • 6tt

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Minulý rok som prekonala mimomaternicové tehotenstvo, kde mi odstránili vajcovod. Pred pol rokom som potratila a bola mi robená kyretáž. Teraz som asi v 6tt a bol vidieť gestačný vak, ale zatiaľ prázdny. Doktorka mi predpísala utrogestan, ale čítala som, že sa po ňom špiní. Mám ho brať aj tak? Aj keď nekrvácam ani nemám špinenia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v 6. týždni tehotenstva už musí byť vidieť akciu srdca. Ak je v 6. týždni tehotenstva USG nález prázdneho gestačného vaku, jedná sa s najväčšou pravdepodobnosťou o anembryomolu, teda druh patologického tehotenstva, kedy nie sú prítomné zárodočné štruktúry embrya v gestačnom vaku. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Vzhľadom k nálezu odporúčam kontrolné USG, aj na vyššom pracovisku, v nemocničnom zdravotníckom zariadení.

Podobné otázky

  • Občasné pichnutie

    , Autor:


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry den , som v 16tt a mam sem tam trosku ako bodnutie v podbrusku raz na pravej tak na lavej strane a sem tam aj akoby zo spodu netrva to dlho , neboli to nejako extra a ani nespinim chcem sa opytat je to normalne ? Kedy vyhladat pomoc aby sa nic nestalo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, maternica sa zväčšuje každým dňom, čo spôsobuje aj naťahovanie väzov závesného aparátu maternice. To môžete pociťovať ako občasné pichnutie. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach vyhľadajte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pozitívny výter na acinetobacter

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na baktériu acinetobacter. Dnes mi vyšla pozitívna z vaginalneho steru. Som v 16tt tehotenstva. Moj gynekológ mi veľa k tomu nepovedal . Na internete veľa informácií nie je. Mám dôvod na obavy? Je to bežná baktéria alebo skôr nebezpečná? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, acinetobacter sa môže v pošve nachádzať aj normálne, zdravému jedincovi nerobí žiadne ťažkosti. Je prítomný hlavne u ľudí s oslabenou imunitou. Bežné vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a aplikácia vaginálnych probiotík by mali stačiť. Nemusíte sa obávať.

  • Farbenie vlasov v tehotenstve

    , Autor:

    Dobrý deň prajem, som v 16tt a chcela by som sa spýtať ci si môžem nafarbit vlasy šampónom, pretože viem ze klasickou farbou sa nesmie. Môžem použiť farebný šampón alebo radšej nie? Vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, skôr by ste sa mali informovať v kozmetických salónoch a kaderníctvach, ale nevidím problém v použití šampónu na vlasy. V súčasnosti sú však farby na vlasy, ktoré nemajú vplyv na tehotenstvo.

  • Bolest v podbrusku a krizoch

    , Autor: Bica

    Dobry den, chcela by som sa opytat kedy je vhodne ist na pohotovost, resp. komtaktovat gynekologa. Nechcem tam utekat s kazdym pichnutim. Som prvykrat tehotna 12+6tt. Minuly tyzden som mala krce v pravom podbrusku, bola som u gyn. potvrdili, ze vsetko je ok, a ze sa roztahuje maternica. Od vtedy ok. No asi pred 20timi minutami mi zacali dost neprijemne ostre krce v pravom podbrusku a vystreluje to do krizov a sedacieho svalu. Pohyb, sedenie mi nerobi dobre. Nekrvacam. Beriem magne B6 + tehotenske vitaminy kazde rano. Moze roztahovanie maternice takto boliet na jednej strane? Kedy spozorniet?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez vyšetrení sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Príčina ťažkostí nemusí byť gynekologického pôvodu. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného lekára, prípadne vyhľadajte chirurgické, či neurologické ošetrenie.