Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť na ľavej strane

    , Autor: zizzi

    Dobry den, pan doktor. Minulu noc som sa zobudzala na to, ze mi treba na malu potrebu (samozrejme, vzhladom k tomu, ze som tehotna, budila som sa casto), a ked som mala pocit, ze mi strasne treba na lavej strane, cca v oblasti vajecnika ma strasne krcovalo. Po vykonani malej potreby to preslo a tak sa to opakovalo zakazdym, ked som potrebovala na malu. Na dalsi den ma v tom mieste stale popichavalo, aj ked mi na potrebu netrebalo, ked som si sadla, alebo s lavou nohou urobila nejaky pohyb, alebo to tiez popichuje aj na dotyk, popripade, ked si kychnem. Chcem sa spytat, ci je to normalne a v tom mieste mi viac tlaci, alebo ci som sa nemohla od noh prechladit, chodievam teraz v byte bosa, v noci spavam pri otvorenej vetracke. Dakujem Vam za odpoved, a zaroven chcem sa Vam podakovat za tuto poradnu a Vase odpovede. Pekny vecer/den prajem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nepoznám presné okolnosti, ani týždeň tehotenstva, ale za spomínaných okolností ste mohli prechladnúť a máte podráždený nerv. Odsledujte si to, pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý po vykonaní gynekologického vyšetrenia vylúči gynekologický pôvod ťažkostí a prípadne Vás odošle na chirurgické vyšetrenie.

Podobné otázky

  • Bolesť na ľavej strane v tehotenstve

    , Autor: NikaBrut

    Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať a poradiť... Už pár dní ma pobolievalo v ľavom boku brucha.... Je to medzi rebrami a bokom... Ale už 2 deň ma to začína bolieť aj na dotyk, pri pohybe, v kľude, no proste boli to stále.... Som na začiatku 35 tt a tak neviem, či sa mám začínať obávať a utekat do nemocnice.... Alebo to len tlači babo... Včera som bola na poradni no nebolelo to tak ako začalo už ooobede a hlavne večer a dnes... doktorka pozerala babo a všetko bolo v poriadku... Vaha bábätka cca 2170g....neviem co robiť prosím vaas.. Ci si to nevšímat a čakať už len na pôrod alebo môže to byť problém..... Aby som nezabudla beriem lieky na tak, keďže v tehotenstve mam problém so zvýšeným tlakom ale zatiaľ sa mi ho darí držať.... Ďakujem za každú radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin bolestí pod ľavým rebrovým oblúkom môže byť viacero. Môže sa jednať iba o tlak plodu, ak nie sú bolesti stále. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.

  • Bolesti v podbrušku

    , Autor: Mima22

    Dobrý deň pán doktor. Som prvorodička a som v 19tt+2 trápi má bolesť na ľavej strane podbruška niekedy väčšia bolesť niekedy menej . Popri tom má bolia aj kríže . Ale žiadne výtoky ani špinenie nemám. Neviem či to je normálne alebo radšej zájsť ku gynekológovi . Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje, dochádza aj k miernemu odsúvaniu kostrče. a k naťahovaniu závesného aparátu maternice, čo môže žena pociťovať ako pichavé alebo ťahavé bolesti. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Samozrejme, v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolest brucha

    , Autor: Evelon

    Dobry den, som v 30 tt a cca dva tyzdne dozadu som obcas pocitovala bolest na lavej strane podbruska, len pri pohybe, teda ked lezim bolest nepocitujem....najintenzivnejsie to bolo, ak som isla na wc pocas noci, postupne to uplne preslo a dnes pocitujem tu isti bolest ale v pravej dolnej casti podbruska, taktiez len pri chodzi, hlavne teda ak dlhsie lezim a potom sa postavim. Vsimla som si, ze je to dost intenzivne ak potrebujem ist na velku potrebu a potom to trochu ustupi, no stale to citim, ide o tupu bolest, ktoru pocitujem len pri pohybe. Je potrebne navstivit lekara? Som po 2 potratoch, tak mam obavy uz zo vsetkeho, ale vzhladom k momentalnej situacii sa chcem nemocniciam vyhybat. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pobolievanie v podbrušku môže byť spôsobené každodenným zväčšovaním sa maternice a ťahom väzov závesného aparátu maternice. Ak sa nejedná o pravidelné tvrdnutie podbruška, nemusíte sa obávať. Samozrejme, v prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesť na ľavej strane

    , Autor: zizzi

    Dobry den, pan doktor, chcela som sa spytat na bolest laveho boku v tehktenstve. Zacalo mi to vcera (21.tt), zjedla som na ranajky salamu, celkom dost, a po pol hodinke ma zacalo pobolievat v lavom boku, niekde pod rebrom. Bola to mierna bolest, nic silne. Bolest bola prerusovana, raz bolelo, potom uz nie. Vecer mi to same preslo. Na druhy den rano uz nebolelo, no po ranajkach (uz nie tazkej salamy) som na chvilu to miesto zacitila akoby citlive, a odznelo to. Ked som si jemne zatlacila na rebro, lebo tam som citila citlivost, tak som mala pocit akoby ma bolelo rebro, no nikde som sa nebuchla. Neviem, s cim to spajat, ci s tou salamou, alebo zeby dietatko mi tam niekde na nieco tlacilo? Pohyby citim celkom aktivne po tieto dni, co sledujem ten lavy bok. Dakujem krasne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa Vášho opisu sa môže jednať aj o diétnu chybu v kombinácii so zväčšujúcou sa tehotnou maternicou a podráždeným žalúdkom alebo črevom. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade akýchkoľvek nejasností navštívte Vášho obvodného lekára.