Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,349 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • krvacanie

    , Autor: baumanova

    som v 22 tyzdni a podla lekara je vsetko v poriadku ale je stale raz denne alebo za dva dni krvacam.slabucko je to len jak take ruzove nitky na papieri po utreti. Neviem preco,tazko to zvladam.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    ak vás lekár vyšetril i vaginálne i ultrazvukom a uzavrel, že je všetko v poriadku, tak sa nemáte zrejme dôvod prečo znepokojovať,
    ak by ste mala neistotu alebo pochybosti, pri najbližšej kontrole mu to spomeňte a porozprávajte sa o tom
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň. Od 1.8.2020 do 7.8.2020 som mala menštruáciu. Dňa 23.8. som mala 2 tehotenské testy pozitívne,v priebehu týždňa ďaľšie 2 boli pozitívne. Môj gynekológ mi spravil zo spodu sóno,avšak nič nevidel. Nezobral mi ani krv nič,poslal ma domov že mám prísť až keď mi menštruácia bude meškať 7-10 dní. Včera som dostala menštruáciu. Začala byť dosť silná. Teraz neviem čo mám robiť,či ísť na pohotovosť. Či je všetko v poriadku,pretože nechcem prísť o svoje bábo,ktoré však mám potvrdené iba na základe 4tehotenských testov. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa Vám dostavila menštruácia podľa očakávania a tehotenské testy boli pozitívne, môže sa jednať o biochemické tehotenstvo alebo o veľmi včasný potrat, keďže tehotenstvo nebolo USG potvrdené a nebola Vám odobratá krv na beta-HCG. Štandardne sa odoberá krv na beta-HCG pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní. Bližšie sa Vám objektívne neviem vyjadriť. Ak je krvácanie silnej intenzity, samozrejme vyhľadajte gynekologickú pohotovosť.

  • Špinenie po vyšetrení

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor som v 12 tt od 8 tt som brala utrogestan 2x denne a ascorutin 3x denne kvôli špineniu. Po včerajšom vyšetrení mi doktor povedal že stačí keď utrogestan budem brať raz denne dokým ho nedoberiem /4 tabletky/. Že je vsetko v poriadku. Po včerajšom aj vaginálnom vyšetrení som začala znova špiniť. Chcem sa opýtať či je to v poriadku za to že ma vaginálne vyšetroval alebo mám ísť k doktorovy? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, po vyšetrení je špinenie možné, hlavne v deň vyšetrenia alebo deň po vyšetrení. Odsledujte si to. Ak bude špinenie alebo krvácanie pretrvávať, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hcg

    , Autor:

    Dobrý deň
    Chcela by som sa spýtať. Ak bol spontálny potrat tak aj krvácanie , kt.bolo v podatate menštruácia sa ráta do tých 2-3 menštruácie, kt. by som mala počkať? Ďakujem a pekný večer

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vhodnejšie je rátať prvú menštruáciu tú, ktorá sa dostaví po skončení krvácania vrámci potratu.

  • Rada

    , Autor: odstránený používateľ

    Dobrý deň
    Podstúpila som KET (vklad 2 embrii)
    Moja posledná ms bola 4.7.
    Som 7+4 tt, mám potvrdené tehotenstvo, ale len 1 druhé sa prestalo vyvíjať a zostal prázdny gestačny vak, ide o to že už od 5 týždna mam špinenie, doktorka mi to odsledovala a uistila, že je všetko v poriadku dala mi injekciu a ktomu ascorutin 3x2. Okrem iného beriem aj estrofen, utrogestan a clexan.
    Pondelok som bola na kontrolu, kde mi znovu pichla injekciu a mam pokračovať liečbe, 1 plod sa vyvíja krásne aj rastie a druhý nie, povedala že je to vlastne odchádzajúce dvojča. Len moja otázka znie, dnes som začala krvácať a teraz neviem či mám znovu utekať k doktorke alebo počkať do kontroly (2.9) nič ma nebolí, len mi je trošku nevoľno.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je pomerne časté a je spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ak je u Vás potvrdený zamlčaný potrat jedného z plodov, môže dôjsť k syndrómu miznúceho dvojčaťa alebo aj k špineniu, takto je mi však veľmi tažké sa objektívne vyjadriť. Ak je však krvácanie silnejšej intenzity, navštívil by som gynekológa skôr. Rovnako tak ho navštívte pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach.

  • Tehotenstvo?

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Spýtam sa, beriem antikoncepciu,pohlavný styk som mala 10.07. A krvácanie z vysadenia 16.07. Tehotenský test negatívny. To ma mätie, mám tehotenské príznaky ako bolesť krížov , rozšírené žily, stmavnuté prsné dvorce a tiež aj genitalie... dnes som bola na vyšetrenie z krvi Hcg moja hodnota bola 0.1 . Nerozumiem tomu.
    Môže to byť spôsobené antikoncepciu alebo tehotenstvom?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotná nie ste. Spomínané prejavy sú typické počas užívania hormonálnej antikoncepcie. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.