Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,696 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • krvacanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    som v 22 tyzdni a podla lekara je vsetko v poriadku ale je stale raz denne alebo za dva dni krvacam.slabucko je to len jak take ruzove nitky na papieri po utreti. Neviem preco,tazko to zvladam.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak vás lekár vyšetril i vaginálne i ultrazvukom a uzavrel, že je všetko v poriadku, tak sa nemáte zrejme dôvod prečo znepokojovať,
    ak by ste mala neistotu alebo pochybosti, pri najbližšej kontrole mu to spomeňte a porozprávajte sa o tom
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Syndróm lepivých doštičiek

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den pán Doktor! Prosím Vás potrebujem poradiť. Bolo mi dnes vypísané anopyrin koli Syndróm lepivých doštičiek. Zatial som len v 4tt. predtím som mala potrat 3x. Dnes prvý krát som brala liek ale po 1 hod. začala som krvácať. Je to normálne alebo už zas som potratila? Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Anopyrin spôsobuje riedenie krvi. Špinenie, či slabé krvácanie môže byť prejavom vedľajších účinkov Anopyrínu, no vo Vašom prípade to z Anopyrínu nebolo. Po hodine od užitia ešte nie je Anopyrín zmentabolizovaný, takže to nemalo vplyv. Do 16. týždňa tehotenstva je však špinenie, či slabé krvácanie pomerne časté. Najčastejšie je to spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Krvácanie po vyšetrenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň som v 38+5tt včera mi vyberali pesar keďže tam bol dosť usadený tak s tým mali problém ho vybrat. Keď ho vybrali doktorka ma upozornila že budem krvácať je normálne ak krvacam ešte stále na druhý deň ? Nie veľmi skôr to je také špinenie alebo mám ísť na kontrolu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa nejedná o silné krvácanie, špinenie po vybratí pesaru, rovnako tak aj po vaginálnom vyšetrení sa môže vyskytovať v deň vyšetrenia, ako aj deň po vyšetrení. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.

  • Krv v plodovej vode

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, končím 18tt a na základe pozitívnych výsledkov tripple testov (riziko slos až 1:25 a zvýšené AFP) mi bolo povedané, že jediným riešením je amniocentéza, že z krvi sa tieto riziká nedajú vylúčiť. V čase odberu tripple testov som mala špinenie (pár dní predtým mi praskla cievka), neviem, či mohlo mať aj toto vplyv na výsledky. Každopádne po odbere plodovej vody sa ma pýtali, či som mala špinenie v prvom trimestri (áno, mala som a teda aj tú prasknutú cievku, teda zakrvácanie 2 týždne pred amnio), že plodová voda je zakalená starou krvou... Kedy sa stávajú takéto prípady, prosím vás? Tá plodová voda bude zakalená touto starou krvou celé tehotenstvo alebo sa prečistí? Môže toto znemožniť výsledky amnio, že nebudú vedieť všetko zistiť? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na základe opisu mi nie je úplne jasné, či u Vás bol realizovaný aj Trisomy test. Čo sa týka prítomnosti starej krvi v plodovej vody, môže to byť aj prítomnosťou hematómu, ťažko povedať. Krv sa časom rozloží a plodová voda sa vyčíri. Vyčkajte na výsledky amniocentézy a postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Krvacanie v 6. týždni tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    chcem sa opýtať ohľadom môjho stavu, som v 6. týždni tehotenstva a už 5. Den špinim, bola som u svojho gynekológa dal mi Utrogestan a povedal mi kľúdovy režim aby som mala. Všetko dodržujem a aj tak mam krvavú vložku, aj keď tá krv je do hneda... objednaná som 1.10 k nemu...mám dovtedy čakať? Veď to vôbec nezabera, nevidím zlepšenie...???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, či slabé krvácanie do 16. týždňa, najmä tmavou krvou je pomerne časté. Súvisí to s tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Hovoríme tomu implantačné špinenie. Tmavá krv je stará krv, ktorá vyteká z maternice, hromadí sa v pošve a vplyvom gravitácie sa dostane von z pošvy na vložku. Je lepšie, keď sa krv vyplavuje z maternice, ako by sa mala hromadiť v maternici vo forme hematómu. Môžete užívať aj Ascorutin v dávke 3x1 tabletka denne na podporu ciev. Mohlo by to zmierniť špinenie. Odsledujte si to. Pokračujte v nasadenej liečbe a postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Tehotenstvo?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Pán doktor chcela by som sa Vás opýtať. Mám veľmi rozhádzany cyklus, dĺžka minulého cyklu bola 43 dní. Napokon som krvácanie dostala a trvalo 7 dní. Styk mám vždy len chránený, no cítim sa zvláštne. Od poslednej menštruácie som styk nemala. Nemôže sa stať že som tehotná a menštruácia mi aj tak prišla? Aj keď som si robila test deň pred tým ako mi napokon prišla a test vyšiel negatívny.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Príčin nepravidelného menštruačného cyklu môže byť viacero. Príčinou nie je vždy tehotenstvo. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.