Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,088 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Clostylbegyt

    , Autor: katica

    Dobry den,chcela by som sa Vás spýtať na radu,či považujete,za správne konanie mojho gynekologa.Ked sme sa snažili o prvé bábetko,lekar mi povedal že mam miernejšiu formu PCO,užívala som Clostylbegyt,Duphaston aj Pregnyl cca 6 mesiacov,potom som otehotnela.Ked sme sa snažili o druhé babetko moj cyklus bol niekdy nepravidelný,a niekedy pravidelný,niekedy to bolo 60dní,niekedy 30.Meranie bazálnej teploty nenasvečovalo že by prebehla ovulacia,ani pri kratšom cykle.Na preventívnej prehliadke som spomínala lekarovi,že sa snažíme o dieťa,a on mi vypísal na podporu vaječníkov Clostylbegyt na druhý mesiac som otehotnela,a čakáme dvojičky.Myslíte si,že jeho terapia bola správna?Dakujem vopred.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    nie je profesionálne správne vyjadrovať sa k práci kolegov,
    otehotnieť ste chcela, teraz ste tehotná, máte dôvod na radosť
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Utrogestan preventívne

    , Autor: kamelka

    Dobrý deň pán doktor,
    som v 10tt s dvojičkami a môj doktor mi prepísal utrogestan (2 x 100 mg) preventívne, aj keď nemám vôbec žiadne problémy, ani som predtým nezažila potrat (mám za sebou jedno bezproblémové tehotenstvo a pôrod spred 8 rokov). Mám 35 rokov a tehotenstvo stimulované clostylbegytom. Chcela by som sa spýtať na Váš názor, či môžem utrogestan užívať bez obáv, aj keď nemám žiadne problémy. Nemôže uškodiť?
    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, preventívne užívanie progesterónu v tehotenstve je pomerne časté, vo Vašom prípade sa jedná o rizikové tehotenstvo, preto Vám obvodný lekár preparát predpísal. Tehotenstvu nepoškodí. Samozrejme, konečné rozhodnutie užívať preparát je na Vás.