Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Olynth počas tehotenstva...

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, pani doktorka. Včera som sa dozvedela, že som tehotná. A, že som cca v 4 týždni tehotenstva. Ja som však do včera netušila o mojom tehotenstve a a nakoľko mám už roky problém s dutinami každý večer si dávam pred spaním kvapky do nosa Olynth a niekedy aj v noci keď sa zobudím a mám upchatý nos. Chcem sa teda spýtať, či som tým nejako mohla ohroziť dieťatko a či to žívanie Olynthu škodí počas tehotenstva a mám ho prestať užívať alebo môžem s jeho užívaním pokračovať aj naďalej. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nepredpokladám, že by užívanie Nosných kvapiek plodu ublížilo, na druhej strane neexistujú klinické štúdie, ktoré by overili jeho neškodnosť. Preto každopádne nosné kvapky už neužívajte, ich dlhodobé (viac ako týždeň) užívanie nie je dobré (aj keby ste neboli tehotná), pretože postupne vzniká závislosť na nosných kvapiek a dochádza k poškodeniu nosnej sliznice. Takže vysadiť a viac neužívať.