Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,281 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • streptokok v hrdle a nose

    , Autor: robinson82

    Dobrý deň, som v 21 tt. Este na začiatku tehotenstva mi zistili streptokoka v hrdle aj v nose. V pošve nieje. No keďže som sa necítila chorá tak som to neriešila. Mam len vyrážky na tvári. Chcem sa opýtať, či je potrebné to riešiť. A ešte ma trápi take tupé pichanie v posve asi raz za minútu ale nieje to vždy. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    počas tehotenstva infekcia nepredstavuje pre dieťatko riziko, avšak po pôrode je riziko prenosu, preto by som si infekciu na vašom mieste preliečila.

Podobné otázky

  • streptokok v hrdle a nose

    , Autor: robinson82

    Dobrý deň, som v 21 tt. Este na začiatku tehotenstva mi bol zistený streptokok (ale neviem aký druh) v hrdle a nose. V pošve ho nemám. Ale keďže som nemala žiadne príznaky choroby, tak som to neliecila. Mam iba vyrážky na tvári. Chcem sa opytat, či to môže ohroziť dieťatko, či je to potrebné nejako liečiť alebo nie. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    priamo počas tehotenstva nie je pravdepodbné ohrozenie dieťatka, v zmysle toho, že by sa mohlo nakaziť po pôrode by som odporučila preliečenienapriek tomu, že vám to nespôsobuje žiadne ťažkosti.