Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,279 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • pohlavny styk

    , Autor: katarina26

    Dobry den,chcem sa opytat dokedy je mozne mat pohlavny styk,pokial mi to lekar nezakazal a problemy nemam? manzel sa boji aby sa babu neublizilo,pritom uz jedno dieta mame,a myslim si ze 4mesacna abstinecia by len utuzila sexualne vztahy....co vy na to? som v 31tt tehotenstva...dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň prajem,
    sexuálna abstinencia počas gravidity nie je nevyhnutná ak je gravidita absolútne v poriadku a nevyskytujú sa žiadne ťažkosti. Závisí však na partneroch ako sa k tomu postavia a ako to cítia. Ak sa váš partner obáva a vy sama by ste abstinenciu privítali tak je to len a len vaša vec.

Podobné otázky

  • Je možné ťehotenstvo?

    , Autor: JanaI2

    Dobrý deň,
    priateľ sa mi urobil na brucho, avšak trochu ejakulátu sa dostalo aj na ohanbie, neviem či niečo stieklo aj k pošve.. Hneď som sa išla osprchovať. Je možné, že by smermia takto prežila, dostala sa k vajickovodu a došlo by k počatiu?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nepraktizovali nechránený pohlavný styk, za daných okoloností tehotná nebudete.

  • Orgazmus

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý deň pán doktor chcem sa spýtať som po ivf brala som estrofem na udržanie a stále beriem prolutex a progesteronelle. Občas sa mi stáva že mávam orgazmus vo sne na začiatku som často spinila ale už nešpiním a všetko vyzerá v norme. Dnes som sa zobudila zase na orgazmus a keď som poobede driemala ma chytila strašná chuť samozrejme som sa snažila zaspať v polospanku som mala ruky medzi nohami lebo mi bola zima jak som zaspavala. Mala som ale silnú chuť tak som sa len trošku pomasirovala z vonku samozrejme som dostala hneď silný orgazmus že som to cítila aj vnútri. Bolo to príjemné no som v 10 tt veľmi som sa zľakla či tým nemôžem spôsobit Missed abort ??? alebo potrat? Padlo mi to celkom príjemne a síce to bol veľmi silný orgazmus tak hneď som prestala a prebrala sa....sexuálny styk s manželom nemáme práve kvôli riziku potratu no bojím sa že som niečo pokazila. Doteraz sa mi to stávalo občas len v snoch a masturbácii som sa snažila vyhýbať no dnes som mala hroznu chuť a nedalo sa moc odolať....aj keď len z vonku orgazmus prišiel strašne rýchlo ani som sama nečakala. Akože cítim sa trošku lepšie po Tom ale bol veľmi intenzívny aj keď bol len z vonku prosím je dovod na obavy mám utekať na pohotovost? Alebo je to v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, orgazmus Vám potrat nespôsobí, nemusíte sa obávať. Pohlavný styk je zakázaný vzhľadom k obsahu prostaglandínov v ejakuláte, ktoré spôsobujú dozrievanie a otváranie krčka. Klitoridálny orgazmus by vplyv mať nemal. Odsledujte si to.

  • otehotnenie s kondómom

    , Autor: Anne789

    Dobrý deň, chcela by sa opýtať… s priateľom sme mali pohlavný styk na moje plodné dni a vždy “používame dvojitú ochranu” - kondóm, a vysunutie tesne pred vyvrcholením. Tentokrát to však priateľ nestihol a spravil sa do kondómu ale vo mne (nie hlboko pretože sa to stalo ako do mňa chcel opäť vošiel) Kondóm som skontrolovala a na dotyk a pohľad okom bol nepoškodený a plný. Tabletku po som nevzala no mám obavy, je nejaká šanca, žeby som mohla otehotnieť? Ďakujem za odpoveď…

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku s kondómom, ak navyše nedošlo k jeho poškodeniu, tehotná nebudete. Nemusíte sa obávať.

  • Môžem byt tehotná?

    , Autor: Používateľ

    Minuly týžden 10.2. Som mala pohlavny styk s priatelom. Použili sme pharmatex aj kondóm. Prvý krat ho vytiahol a ejakuloval do kondomu. Išiel sa vymočiť, utreli sme si ruky, o cca 15 minut sme natiahli ďalsi kondom. Znova neejakuloval do mňa ale na brucho. Môžem byť tehotná? Mešká mi menštruácia ( mám nepravidelmy cyklus) a aktuálne mám špinenie 2hý deň ( včera ma prstoval silnejšie priateľ) mám sa obávať tehotenstva ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností a teda predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Počínajúce špinenie môže byť aj začiatok menštruácie. Príčin však môže byť viacero. Odsledujte si to.

  • Sex

    , Autor: Veronika2801

    Dobrý deň, obraciam sa na Vás kvôli názoru... Dňa 31.12 som večer mala nechránený sex a ejakulat bol vystrieknuty mimo mňa... Muž si penis neumyl išli sme spať... Na ďalší deň ráno bez vymočenia či umytia penisu sme mali nechránený sex.. Moja otázka znie... Môžem byť tehotná? Dňa 3.1 večer som užila "tabletku po".. Aká je šanca že budem tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia! Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Ak ste stihli užiť tabletku núdzovej antikoncepcie, ktorá má účinnosť do 72 hodín od styku, pravdepodobnosť tehotenstva je malá, ale nie nulová. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.