Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Clostilbegyt

    , Autor: nikola-5

    Dobry den ja som len jednu malu informaciu.
    Moj doktor mi teraz nasadil lieky clostilbegyt od 5 dna do 9 teho dna. Ale prave že neviem to či počas užívania clostilbegytu môžem alebo mám mať pohlavny styk? Alebo až PO užívaní ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Clostilbegyt sa požíva na indukcie ovulácie, ktorá nastane na 11.-15. deň cyklu. Nechránený pohlavný styk je žiadaný v tomto období, teda po doužívaní Clostilbegytu. V prípade akýchkoľvek nejasností alebo ťažkosti navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Duphaston

    , Autor: Peťka@m

    Dobrý večer prajem snažíme sa s manželom o druhé babetko tri mesiace som brala clostilbegyt a injekcie gonasi dnes mi lekár predpísal duphaston všade čítam ze upravuje menštruáciu a ovulácia nieje žiadna je to pravda?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, snaha o otehotnenie tri mesiace je ešte veľmi krátka na to, aby sa mohlo skonštatovať, že je niekde problém. Duphaston sa nasadzuje z viacerých dôvodov, podľa okolností, tomu sa prispôsobuje aj schéma jeho užívania. Nepoznám však žiadne výsledky Vašich vyšetrení, hormonálny profil, USG nález, ani ďalšie informácie a okolnosti, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého sa v prípade nejasností nebojte pýtať. V prípade, že sa Vám za predpokladu pravidelného nechráneného pohlavného styku 2 až 3 krát týždenne nepodarí otehotnieť do pol roka, bude potrebné realizovať vyšetrenia, či navštíviť vyššie pracoviská.

  • Clostilbegyt

    , Autor: Kristy1995

    Dobrý deň, s manželom sa snažíme o bábätko vyše 2 rokov. Minulý rok v apríli sa nám podarilo prirodzene otehotnieť, no v 9tt sa tehotenstvo skončilo potratom (spravená kyretáž). Gynekolog nám odporúčal počkať 3 cykly a potom skúšať znova. 2 mesiace od kyretaze som začala mávať časté krvácanie mimo cyklu, no kontrola u doktora nič neodhalila, podľa jeho slov išlo pravdepodobne o rozhádzané hormóny (hormonálny profil mi nebol robený). Nakoľko sa nám stale nedarilo (mala som podozrenie na anovulacne cykly) mi pri poslednej prehliadke gynekolog navrhol skúsiť na 2 cykly Clostilbegyt 1x denne od 5DC do 9DC, následne od 14DC nasadiť duphaston po dobu 10 dní. Folikulometriu počas užívania nespomenul. V čase po predpísaní clostilbegytu som už bola 10DC, a tak som čakala na druhý cyklus, aby som si ho mohla nasadiť. Na 14DC (cyklus bez Clostilbegytu) mi ovulacny test potvrdil ovulaciu. S mužom sme sa snažili, ale nevyšlo. Chcem sa spýtať, je možné, že ovulačný test vyšiel falošne pozitívne? Mám si podľa Vás ďalší cyklus nasadiť už Clostilbegyt aj v prípade, že mám ovulacne aj anovulacne cykly?


    Ďakujem za odpovede.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, osobne ovulačné testy veľmi nemusím. Môžu byť aj falošne pozitívne. Nepoznám iba na základe Vášho opisu všetky informácie, vek, výsledky vyšetrení, USG nálezy, ani ďalšie okolnosti, takže sa Vám takto neviem objektívne vyjadriť. Príčin toho, že sa Vám nedarí otehotnieť môže byť viacero. Navyše, ak máte za sebou jeden potrat, aj to o niečom môže hovoriť. Porozmýšľal by som o návšteve centra asistovanej reprodukcie, kde kompletne vyšetria Vás (vstupné vyšetrenia, hormonálny profil, AMH, USG,...) ale aj partnera (spermiogram). V prípade, že by boli všetky výsledky v poriadku je potrebné realizovať hematologické, endokrinologické vyšetrenie a v prípade ich negativity realizovať genetické a imunologické vyšetrenie. Takto sa Vám však naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Výsledky z reprodukčnej imunológie

    , Autor: Katka666

    Dobrý deň, prišli nám výsledky z reprodukčnej imunológie. Všetky výsledky sú v norme až na tieto:

    Antisreptolyzín 227,5 [0,0-200,0]
    PDW 21,3 [15,5-17,1]
    Imunoglobulín G 16,3 [7-16,0]
    Imunoglobulín G4 0.87 [0,40-0,86]

    Nedarí sa nám otehotnieť, navštevujeme CAR. Mali sme 3x plánovaný styk s Clostilbegytom a Ovitrelle. Môžu byť tieto zvýšené hodnoty dôvodom neúspešného otehotnenia?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je to skôr otázka pre lekárov centra asistovanej reprodukcie, ktorí poznajú všetky informácie a okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám vedia vyjadriť. Samozrejme, nevylučujem aj imunologickú príčinu, či je to však jediný a zásadný problém, Vám takto povedať neviem.

  • Clostylbegit

    , Autor: Mončiči 123456

    Dobrý deň pán doktor! Chcem sa informovať že mne moj gyn. dal clostylbegit od 5dc 2x2 denne a chcem sa spýtať že vy by ste mi čo odporučili na ten folicul lebo ho beriem ohľadom toho že nemam ovulku a clostylbegit som zacala od minuleho cykla dnes som bola na vyšetrenie lebo je to 14dc a nič som tam nemala (žiadny folicul) a chcem sa spýtať či by ste mi nemohli niečo odporučiť pripadne nejaky liek čo by moj gyn vedel vypísať alebo ake mate skúsenosti s clostylbegitom? Za odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Clostilbegyt sa používa štandardne v liečbe anovulačných cyklov. Nepoznám však žiadne bližšie výsledky hormonálneho profilu, výsledok AMH, ako ani ďalšie informácia a okolnosti, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Uvažovať treba aj nad možnou návštevou centra asistovanej reprodukcie, kde sa komplexne zhodnotí aj stav partnerovho spermiogramu.

  • Clostilbegyt

    , Autor: Natalia123123

    Dobrý večer, môžem užívať spolu Clostilbegyt a vitex jahňací? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Vitex jahňací je voľnopredajný doplnok výživy. Môžete ho užívať, neznamená to však zdvojnásobenie účinku.