Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,279 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bezpecnost

    , Autor: VL95

    Dobry den pan doktor, chcela by som prosim pocut Vas nazor na bezpecnost pohlavneho styku pri diagnoze uterus didelphys. Som v 7tt, pani doktorka povedala ze sex je v poriadku, ale po sexe,ci orgazme ma prepadne jemna a len chvilkova bolest v podbrusku. Nemoze to byt ohrozujuce pre babatko? Dakujem Vam za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané bolesti v podbrušku po pohlavnom styku, či po dosiahnutí orgazmu sú pomerne časté a normálne. Nesúvisia veľmi s vrodenou vývojovou chybou maternice. Na zárodok to vplyv nemá. Odsledujte si to. Pri pochybnostiach alebo obavách môžete dodržiavať pohlavnú abstinenciu.

Podobné otázky

  • Porucha zraku

    , Autor: espoleta

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať lebo začinam mať trochu obavy. Nosím okuliare a preto som bola aj na vyšetrenie u očného pred pôrodom či môžem rodiť prirodzene. Na jednom oku mi našiel poruchu na sietnici, dierky alebo neviem čo presne a odporučil mi cisarsky ale opýtal sa ma či chcem rodiť iba prirodzene. Tak samozrejme ak nieje až taky važny dôvod na cisarsky tak radšej prirodzene. Tak mi povedal že prirodzene môžem rodiť jedine ak podstupim rýchly zákrok, ktorý mi tu poškodenu sietnicu akoby zalepil. Po tomto zákroku povedal že môžem kľudne rodiť prirodzene avšak mam obavy či sa mi nepoškodi zrak po pôrode alebo či neoslepnem na to oko pri tých tlakoch čo su počas pôrodu. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    bohužiaľ otázky k prognóze a bezpečnosti zákroku operácie oka musíte adresovať vášmu očnému lekárovi. Čo sa týka zraku, očná indikácie samostatná k cisárskemu rezu je zrušená, no samozrejme ak váš očný lekár napíše presne toto čo ste mi napísali, každý gynekológ pôrodník to myslím bude rešpektovať. Bohužiaľ k tomu ako bezpečný bude pôrod po operácii sa musí vedieť vyjadriť očný lekár.