Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvacanie po prvom menzese od porodu

    , Autor: Adrijka

    Dobry den pan doktor. Mam 42, som 8.mesiacov po porode cisarskym, prve dieta po umelom opl. a tehotenstvo s pouzitim medrolu koli reprodukcnej imunologii a kojim. Skor sa nam.dieta nepodarilo pocat. Po prvom menzese ktory nastal 6 mesiacov po porode som zacala krvacat cez menzes silnejsie potom slabsie, a neskor nastalo spinenie. Den dva prestame a zas . A od vtedy vkuse krvacam. Prvy mesiac tmavou krvou a dalsi uz svetlou cerstvou krvou. Gynekolog mi dal lieky peoti krvacaniu. Ked ich vysadim tak zacnem krvacat aj mimo cyklu. Vysetrenie neukazalo pricinu krvacania. Vyzera to na dysfunkčné krvácanie spôsobené hormonálnou dysbalanciou. Co s tym? Je to koli dojceniu? Ide na mna menopauza? Alebo ako to riesit dlhodobo? Budem teraz roky na liekoch proti krvacaniu? Uz mi dosli a co teraz.Gynekolog nevyzeral ze vie ako krvacanie bez priciny liecit. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, dysfunkčné krvácanie môže byť u Vás spôsobené na podklade hyperprolaktinémie, keďže kojíte. Bez hormonálnej liečby však asi k úprave spontánne nedôjde. Užívanie liekov proti krvácaniu, či už Dicynone alebo Ascorutin nie je z dlhodobej perspektívy riešením. Vhodné je realizovať hormonálny profil. Keďže krvácate, o menopauze sa baviť nemôžeme. Menopauza je stav, keď žena kontinuálne nekrváca viac ako 12 mesiacov.