Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,097 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Orgazmus

    , Autor: Evuschka

    Dobrý deň pán doktor chcem sa opýtať.
    Za dva dni mi končí šestonedelie ...(som po sekcii)
    Včera sa mi tak nejak podarilo dosiahnuť orgazmus chcem sa opýtať môže sa mi kôli tomu roztrhnúť rez na maternici ? Alebo môže sa mi niečo stať s jazvou ? Ďakujem

Podobné otázky

  • Orgazmus

    , Autor: Janik81

    Dobrý deň aký máte názor na orgazmus v šestonedelí (rukou)?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti a nemáte s tým problém, nevidím v tom problém.

  • Pohlavný styk

    , Autor: VL95

    Dobrý deň pan doktor,
    som skoro 4 týždne po sekcii a na kontrole bolo už všetko v poriadku, ale neopytala som sa,či je už mozne zacat s pohlavným stykom? Nekrvacam. Pripadne ci orgazmus môže niečo poškodiť,pretože ten sa už udial a bez komplikácií.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste ešte šestonedieľka, aké ak nemáte žiadne ťažkosti, výsledky boli v poriadku a cítite sa na to, ako aj Váš partner, pohlavný styk by nemal byť problémom. Odporúčam používať niektorú z foriem antikoncepcie. Ak ešte kojíte, je možné používať jednozložkovú hormonálnu antikoncepciu vhodnú aj pre kojace ženy.

  • Prirodzený porod/sekcia/bolest pri pohl.styku

    , Autor: Glory

    Dobrý deň, p.doktor, chcela by som sa prosím informovať. Od začiatku intímneho života mam problém pri sexe. Na začiatku nebolo možné, aby sme s manželom sex vôbec mali. Musela som si (na radu gyn) sama vedome postupne každý deň "zväčšovať" vag.otvor, nakoľko som nikdy nemohla použiť ani len tampón, bol to niekoľko mesiacov naozaj problém. Neskôr sme dokázali s manželom uz sex mat avšak pre mňa s neustálymi bolesťami, bolesti sú hneď pri vstupe, akoby bol otvor priuzky. Niekoľko krát sa stalo ze som necítila žiadnu bolest, ale skôr to bol zázrak ako niečo časté. Nakoľko sme chceli s manželom babatko, tak sme samozrejme vedeli, že musíme i napriek tomu sex mat. Teraz som v 23.tt. moja otázka je, či môže tento problém mat vplyv na prirodzený pôrod, resp. či mám nejako ziadat o sekciu? Dr. povedala, ze to chce čas, aby to nebolelo. a máme len "skusat". A nakoľko teraz v tehotenstve sa manžel boji este viac mat sex, cez moju bolest, momentálne radšej ani "neskusame". A keďže nevieme ani o aký problém sa jedna, nevieme ako to riešiť. (To ze je tento problém v psychike veľmi odmietam nakoľko s manželom mame veľmi priamy pekný vzťah, dôverujem mu, orgazmus nemám problém iným spôsobom dosiahnuť, nikdy som nebola zneuzivana, sex sa mi nespája s ničím zlým,...).
    Ďakujem Vám za odpoveď a radu !

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je možné, že máte zhrubnuté okraje panenskej blany. V niektorých prípadoch nedôjde k úplnému "pretrhnutiu" panenskej blany, okraje vytvárajú akoby tuhý prstenec, ktorý potom môže spôsobovať bolesti. V takom prípade je potrebný malý zákrok, kedy sa okraje prstenca panenskej blany narežú a tým sa zväčší vchod do pošvy. Čo sa týka vedenia pôrodu, nie je to dôvod na cisársky rez. Pri pôrode môže vplyvom vstupujúcej hlavičky dôjsť k spontánnemu prerezaniu týchto okrajov, prípadne sa urobí nástrih. Takto bez videnia nálezu sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.