Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,599 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • tehotenstvo?

    , Autor: Dadik

    Prajem pekný deň, koncom decembra som mala styk, pri ktorom nešťastne ostal kondóm v pošve, no priateľ sa do neho nespravil. Asi po týždni nato, som dostala menštruáciu, pri ktorej ten kondóm zo mňa vyšiel. Menštruácia trvala asi 3-4 dni čo u mňa nieje bežné, ale dostala som zápal močového mechúra a užívala som antibiotiká. Po dvoch týždňoch som chytila hnisavú angínu, na ktorú som tiež začala užívať antibiotiká. Teraz, keď som mala dostať menštruáciu, tak mi neprišla. Pozorujem na sebe vyššiu viditeľnosť žil v oblasti pŕs a jemné stmavnutie bradaviek. Robila som si test, no vyšiel negatívny. Je možné aby som po tom, čo vo mne ostal ten kondóm ostala tehotná? Za odpoveď Vám ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spomínaná infekcia mohla byť spôsobená zabudnutým kondómom v pošve. Meškajúca menštruácia môže byť spôsobená užívanými antibiotikami. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Môže to byť tehotenstvo?

    , Autor: Ivon94

    Dobrý večer. Chcela by som sa spýtať že ak sme mali s priateľom nechránený pohlavný styk počas mojich plodných dní, snažíme sa o dieťa a menzes mi mešká teraz tri dni . Bola som dnes u gynekológa na preventívnej prehliadke a on mi povedal že tak ako som mu povedala vraj to vyzerá že za pár dní dostanem menzes. Je možné že by som mohla byť tehotná alebo to je jasne vidieť či je maternica pred menzesom? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenstvo by v tomto čase vidieť ešte nebolo. Maternica môže vyzerať ako pred menštruáciou, pretože sliznica je vyššia. Tehotenstvo sa za daných okolností nedá vylúčiť. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Escapelle tapletka po krce

    , Autor: Nikola26

    Dobrý deň 27.2. 2022 sa nam pretrhla ochrana o hodinu na to som si dala Tabletku Po (v teň den som mala plodný deň mozno aj ovulaciu) dnes 7.3. 22 (8 dni na to) pociťujem zatial mierne krče v bruchu s hodinovymi pauzami mozem byt tehotna alebo mať mimo maternicove tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie tehotenstvo nepredpokladám. 8 dní po pohlavnom styku sa ešte nedá hovoriť o tehotenstve. Môže sa jednať aj o vedľajší účinok tabletky núdzovej, prípadne aj o príznaky predmeštruačného syndrómu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Prosba o názor,radu

    , Autor: Michi2930

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa spýtať, partner chcel vyskúšať styk počas menštruácie, a tak sme to mali, s tým, že ejakuloval do mňa, bolo to proste rýchle.
    Budúci týždeň mám dostať menzes, a od ovulácie, ktorá prebehla cca 6-7.meho, mám tak ako každý mesiac PMS.
    Cyklus mám 28-30 dňový, a tak moja otázka znie, či je možné tehotenstvo? Ďakujem Vám.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva minimálna, samozrejme nie nulová. Odsledujte si to.

  • Bolesť v podbrušku a hnedý výtok

    , Autor: Aďkaa566

    Dobrý deň! Chcem sa opýtať nedávno som mala s priateľom nechránený styk, ale neurobil sa do mňa. Nemala som ani plodné dni. Menštruácia mi prišla a všetko prebiehalo v poriadku. Teraz (5 dni po menštruácii) ale pociťujem menšie bolesti v podbrušku a jeden deň som si všimla hnedý výtok, nijaké iné príznaky tehotenstva nemám. Myslíte že môže ísť o tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá jednoznačne vylúčiť. Ak sa Vám však dostavila menštruácia, okolnosti nenasvedčujú tomu, že by ste mali byť tehotná. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva, ako aj pri pretrvávaní ťažkostí, či v prípade nejasností, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo?

    , Autor: Danka02

    Dobrý deň, mala som pohlavný styk ktorý bol chránený kondómom bez ejakulácie cez plodne obdobie. Môžem z toho styku otehotnieť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Nemusíte sa obávať.