Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pobolievanie v podbrušku

    , Autor: Saskia_aa

    Dobrý deň. Pred mesiacom som nedostala menštruáciu ale mala som hnedý výtok ktorý trval jeden deň Menštruácia sa mi dostavila po 10 dňoch. 30.09.19 som mala mat ale ešte stále nemám a mávam bolesti v podbrušku asi týždeň. Moje brucho je nefuknute a bolia ma prsníky. Čo to môže byť?
    Za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možností je viacero. Ak nie je vylúčené tehotenstvo, treba myslieť aj na to. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Plan b

    , Autor: Chichi

    Dobry den . Aby som to lepsie polisala pohlavny stik som nemala najmenej 4 mesiace a posledny bol v sobotu rano ktory bol nehraneny a hned den na to som si sla kupit plan B plilulku . No pred pohlavnym stikom mi uz 30 dni meskala menstuacia z dvovodu uzivanie liekov na srdce a na movoce cesty . V den nechraneneho pohlavneho stiku som mala dostat mendzes no ten stale neprichadzal a po uziti planu b ma boli podbrusie a je mi nevolno no mam vytoku take biele az zltkaske ci to je to ze mi zabrala a o chvilku mi pride menštruácia alebo co dalej by osm mala robiť.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nenapíšem Vám prakticky nič nové ako to, čo som Vám už spomínal. Ak ste užili tabletku núdzovej antikoncepcie včas a správne, tehotenstvo je z daného nechráneného pohlavného styku málo pravdepodobné. Spomínané pobolievanie v podbrušku a mierne nevoľnosti môžu byť spôsobené vedľajšími účinkami antikoncepčnej tabletky, prípadne môžu znamenať aj blížiacu sa menštruáciu. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Plan b

    , Autor: Chichi

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať mala som nechraneny pohlavny stik a partner mi povedal ze by som si preistotu mala dat pilulku plan b ktoru som uzila no v tej dobe mi mendzes meskal 30 dni co by bolo aj v poriadku kedze uzivam lieky a moze mi to posuvat. No po uziti plilulky mam bolesti v podbrusi a je mi nevolno . Chcem sa opytat ci sa mi mendzes vzdiali ? Alebo co robit dakej .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, z opisu mi nie je jasné, aké lieky užívate, ktoré, ako píšete Vám môže poposúvať menštruáciu. Ak ste užili tabletku núdzovej antikoncepcie včas a správne, tehotenstvo je z daného nechráneného pohlavného styku málo pravdepodobné. Ak Vám však mešká menštruácia už mesiac a mali ste aj v nedávnej minulosti nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Spomínané pobolievanie v podbrušku a mierne nevoľnosti môžu byť spôsobené vedľajšími účinkami antikoncepčnej tabletky. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tabletka po

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Včera som mala pohlavný styk, kondóm sa roztrhol počas toho. Partner do mňa ale nevyvrcholil. Asi hodinu na to som pre istotu užila tabletku po. Konkrétne Apreg. Ovuláciu som podľa kalendára mala 18. 5.. Dnes mám špinenie, a bolesti v podbrušku. Je tu nejaká šanca tehotenstva, keď bola tabletka užita skoro?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tabletku núdzovej antikoncepcie ste užili včas, takže za daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Spomínané špinenie a pobolievanie v podbrušku môže byť spôsobené tabletkou núdzovej antikoncepcie. Odsledujte si to.

  • Pohlavny styk

    , Autor: bubyy

    Dobry den chcela by som sa opytat....s priatelom mame pohlavny styk tak ze on je na mne....davali sme pozor aby netlacil na brusko ale nie vzdy to slo...sem tam ma trochu zabolelo brucho....moze byt nieco s bábom ? Som asi v 20 alebo 21 tyzdni....

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pobolievanie v podbrušku súvisí s rastom tehotnej maternice. Ak si dáte pri pohlavnom styku pozor, nemal by byť problém s plodom, no do budúcna si dávajte na tlak na bruško väčší pozor. Pri akýchkoľvek nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.