Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pohlavný styk

    , Autor: Barborela

    Dobrý den, ak som jeden den mala pohlavny styk, prvy, kedy som prisla o panenstvo, za kolko dni mozem mat znova sex. Da sa aj hned na dalsi den, alebo musim pockat niekolko dni. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie je žiadne odporúčané časové obmedzenie medzi pohlavnými stykmi. Ak máte chuť, môžete aj v ten istý deň, aj niekoľkokrát.

Podobné otázky

  • Ovulacia

    , Autor: Lubra

    Dobrý deň pán Doktor.
    Chcela by som sa Vás spýtať. Pri ovulácii nemávam priesvitný výtok ale skôr redší biely. Picháva ma aj v podbrušku. Môže isť o ovuláciu aj keď nieje priesvitný????????? snažíme sa o bábätko a zatiaľ sa nedarí:(
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na charakter výtoku počas ovulácie sa nespoliehajte. Pri snažení sa otehotnieť odporúčam praktizovať nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie, nie len počas predpokladaných plodných dní. Odsledujte si to.

  • Ovulačny test

    , Autor: Vanessitta

    Dobry deň.
    Chcem sa opytať robila som si par dni po ms ovulačne testy , vyšli pozitivne . Za par dni boli negativne žiadna druha čiarka na teste . skusila som testovať aj teraz 4 dni do ms a zas testy ukazuju 2 čiarky ale testovacia je bledšia. Čo to može byť? Ďakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, osobne ovulačné testy nemám rád, pretože sú vo veľkej miere nespoľahlivé. Nepoznám však dôvod, pre ktorý je u Vás potrebné realizovať ovulačné testy. Ak sa snažíte otehotnieť, praktizujte nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Ak otehotnieť naopak nechcete, používajte niektorú z foriem antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ovulácia

    , Autor: DOM.ka

    Dobrý deň. Dnes som bola na preventívnej prehliadke u gynekológa, kde som sa chcela informovať, či mi vie zistiť priebeh ovulácie. Dostala som informáciu, že u mňa ovulácia prebieha pravdepodobne na 10-12ty deň cyklu, nič viac mi povedané nebolo, no v zavere lekárskej správy stála Dg.cysticus folliculus sin1. Mohli by ste mi to prosím objasniť čo to znamená? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa jedná o folikul na vaječníku. Nepoznám však bližšie informácie, ani detailnejší opis nálezu, preto sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Folikul na vaječníku je normálnou súčasťou vaječníka, nemusíte sa obávať. Pri snažení sa otehotnieť praktizujete nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Ovulacia

    , Autor: DOM.ka

    Dobrý deň. Začiatkom mesiaca som dostala menštruáciu, po jej skončení som sa začala testovať ovulačnými testami, ktoré stále vykazujú negativny výsledok. Medzitým som mala aj také 2 dňové slabšie špinenie, akokeby ovulačné, tak sa pýtam, či ovulacia mohla prebehnúť aj keď testy sú negatívne. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, osobne ovulačné testy nemám v obľube. Nie sú presné a skôr len pacientku zneistia alebo dopletú. Ak sa snažíte otehotnieť, praktizujte nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie, nie iba počas vypočítaných "plodných dní".

  • Hlien II.

    , Autor: Natty112

    Ďakujem za odpoveď ( názov diskusie hlien)
    Potrebovala som to vedieť pretože máme doma dvoch chalanov a snažíme sa o dievcatko , viem ze prírode nerozkažeme ale človek ak dúfa uverí všetkému. A teda k veci počula som ze ženské spermie X sú pomalšie ale dlhšie vydržia preto sa chceme snažiť 3 až 4 dní pred ovulaciou . Vraj je dobre aj kysle pH a sex bez orgazmu , ak je ešte niečo čo by ste mi vedeli poradiť bola by som vám veľmi vďačná..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, návodov, či "babských rád", ako splodiť chlapca a ako dievča je veľmi veľa. Hovorí sa, že ak si pár načasuje pohlavný styk 2 až 3 dni pred ovuláciou a pri styku sa praktizujú polohy s malou penetráciou a pomalým prenikaním, kedy je vyššia pravdepodobnosť uloženia spermií bližšie ku vchodu do pošvy a vyhne sa ženskému orgazmu, je väčšia pravdepodobnosť, že sa splodí dievča. Neviem sa Vám však k tomu však vyjadriť.