Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menzes

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mám 17 krámy dostala po 12 dňoch krámy a dostala skôr o 10 dní skôr cca mala som aj veľa výroku. Čo to môže znamenať ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Na základe Vášho opisu sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meskanie mesiac

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den mam 14 rokov menzes mam uz skoro 2 roky a mesiac uz mi meska menzes zacala som na zaciatku augusta chodievat na pravidelne prechadzky okolo 8km a mala som aj take mensie vynechavanie jedal teraz uz sa to snazim dat do normalu hlavne kvoli tej menstruacii neviem ci sa mam niecoho obavat alebo proste pockat

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menstruačného cyklu, najmä vo Vašom veku, môže byť viacero. Menštruačný cyklu ešte teraz môže byť nepravidelný. Osobne si ale myslím, že za to môže zmena životného štýlu, zvýšenie pohybovej aktivity, ako aj zmena stravovania. Ak nemáte žiadne iné ťažkosti, odsledujte si to.

  • Spinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa spýtať bolí ma b podbrušku a 9 dní pred menzesom som začala špiniť, je to vidno len keď sa utieram.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vyvolavacka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den. Objednala som sa ku gynekologicke na vyvolanie menštruácie. Môže mi menštruáciu vyvolať sestra bez vyšetrenia lekára? Pretože mám prísť ráno o 6:00 kedy tam doktorka ešte nie je. Ešte by som sa chcela opýtať či je možné že mi menzes nepríde ani potom? Aj keď mám všetky testy negatívne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak podanie “vyvolávačky” schválil a indikoval lekár, ktorý pozná všetky výsledky vyšetrení, nálezy aj okolnosti, injekciu Vám môže podať sestra, ktorá to aj bežne podáva. Ak by sa menštruácia nespustila, dá sa podanie injekcie zopakovať. O tejto situácii by však mal lekár vedieť a podľa toho ďalej menežovať postup. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Kedy vyvolanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre ráno pán doktor. Už som tu písala ohľadom meškania menštruácie. Dnes je to 40ty deň cyklu, bolestí v podbrušku mám už tak štvrtý deň, prsia mám veľmi citlivé no menštruacia stále nikde. Neviem či je to tak kvôli tým silným antibiotikám čo som brala alebo aktuálnej chorobe. Tehotenský test mám negatívny. Len som Vás chcela poprosiť o radu, kedy mám moji situáciu riešiť s gynekologickou, aby mi menzes vyvolala?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste ešte aktuálne chorá, neviem či má zmysel menštruáciu vyvolávať. Áno, s najväčšou pravdepodobnosťou Vám menštruácia mešká kvôli aktuálne prebiehajúcemu ochoreniu a užívanými antibiotikám. Ak nedôjde k spontánnemu spusteniu menštruácie, môžete navštíviť Vášho obvodného gynekológa za účelom vyvolania menštruácie po vyliečení.

  • Meškanie menzesu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor. Chcela by som vás veľmi pekne poprosiť o radu. Dnes je 38. deň môjho cyklu. Je nepravidelný. Minulý mesiac to bolo 43 dní a v júni 39 dní. Spravila som si priemer dĺžky cyklu za posledný rok. Je to 35 dní. S priateľom mám chránený sex kondómom. Čakám na menzes aby som mohla začať užívať krúžky. Už tretí deň mám bolesti v podbrušku ako PMS dnes je to najsilnejšie. Tento mesiac som užívala dvojo antibiotik z dôvodu prechladnutia a kašľa. Antibiotiká už neužívam ale stále som chorá. Čítam však na internete že sa môže jednať aj o príznaky ranného tehotenstva. Robila som si včera TOP baby test z drogérie a vyšiel negatívne. Myslíte že môžem byť pokojná? Viem že ma tehotenský test zmysel realizovať až na 14 deň meškania, ale vzhľadom na to, že mám nepravidelný cyklus som to už nevydržala. Dokedy mám čakať pred tým než navštívim gynekológa. Nechcem opäť panikáriť.
    Ďakujem za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, z predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Ak máte navyše nepravidelný cyklus, podľa opisu Vám menštruácia prakticky ešte nemešká a prejavujú sa u Vás príznaky predmenštruačného syndrómu. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť, ale nevidím dôvod na panikárenie.